Erkenning kind Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Erkenning kind 

 

Als u een kind krijgt tijdens uw huwelijk of geregistreerd partnerschap, is erkenning niet nodig. In dit geval worden beide ouders automatisch als juridische ouders beschouwd. Maar als het kind vóór het huwelijk of partnerschap is geboren, moet de andere ouder het kind erkennen.

Erkenning kan op drie momenten plaatsvinden: vóór de geboorte, tijdens de geboorteaangifte of op een later tijdstip. Als het uw eerste kind is en u wilt dat het de achternaam van de vader krijgt, moet de moeder fysiek aanwezig zijn bij de erkenning en is schriftelijke toestemming niet toegestaan. Bij een tweede of volgend kind is schriftelijke toestemming wel mogelijk en zal het kind automatisch dezelfde achternaam krijgen als het eerste kind. het is aan te raden om bij dergelijke procedures een familierecht advocaat gespecialiseerd in erkenning kind in Breda in te schakelen. 

Kan de vader het kind erkennen zonder toestemming van moeder? 

Het komt regelmatig voor dat een vader zijn kind wil erkennen, maar de moeder geen toestemming verleent. Dit kan verschillende redenen hebben, maar kan voor de vader erg vervelend zijn. Gelukkig kan de vader in zo'n geval een verzoek indienen bij de rechtbank in Breda voor vervangende toestemming. Door middel van een DNA-test wordt het vaderschap gerechtelijk bevestigd. Als de erkenning in het belang van het kind is, kan de rechtbank vervangende toestemming verlenen. Zo kan de vader alsnog zijn kind erkennen. 

Wat als de moeder wil dat het kind erkent wordt, maar de vader weigert dit? 

Wanneer de vader weigert om een kind te erkennen, kan de moeder een procedure opstarten met een familierecht advocaat bij de rechtbank in Breda om het vaderschap gerechtelijk vast te stellen. Dit heeft dezelfde juridische effecten als erkenning, zoals de verplichting voor de vader om alimentatie te betalen en het recht op omgang met het kind. Het is belangrijk om te weten dat ook de biologische vader van het kind alimentatieplichtig is, ongeacht of hij het kind erkent.

Contact met ervaren familierecht advocaat in Breda bij problemen met erkenning 

Heeft u problemen met de erkenning van uw kind en woont u in Breda? Laat onze ervaren familierecht advocaten in Breda die ervaren zijn in erkenning kind u helpen! Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van familiezaken en staan altijd voor u klaar. Met onze ervaring en expertise kunnen wij u bijstaan bij elke stap van het proces, zoals erkenning, financiële verplichtingen, omgang of andere knelpunten. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en laat ons uw lasten verminderen. Als advocaten in Breda zijn wij goed op de hoogte van de lokale wet- en regelgeving en kunnen wij u optimaal van dienst zijn.

Ervaring van Raedsman met betrekking tot erkenning kind

Bij Raedsman hebben we veel ervaring met erkenning van kinderen en hebben we onze cliënten bijgestaan ​​in verschillende zaken. Onze advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over de procedures voor erkenning van kinderen en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We begrijpen dat erkenning van kinderen gevoelige en persoonlijke kwesties kunnen zijn, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van erkenning van kinderen. Onze cliënten hebben hun kinderen succesvol kunnen erkennen, en we hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen om geschillen op te lossen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle zaken die verband houden met erkenning van kinderen en familierechtelijke geschillen.

Bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Ouderlijk gezag en voogdij Breda | Omgangsregeling Breda | Erkenning kind Breda | Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind Breda | Scheiding Breda Alimentatie Breda | Scheiding ondernemer Breda

erkenning kind advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Hoe kan een vader zijn kind erkennen?

  Als u uw kind wil erkennen, doet u dit bij uw gemeente. Erkenning kan tijdens de zwangerschap, bij de geboorteaangifte of daarna. Vervolgens krijgt u een akte van erkenning.

  Heb ik schriftelijke toestemming nodig van de moeder bij erkenning?

  Als de moeder van het (ongeboren) kind niet meekomt, heeft de vader schriftelijke toestemming nodig.

  Is een vader verplicht zijn kind te erkennen?

  Nee, een vader is niet verplicht zijn kind te erkennen. Wel kan de moeder van een kind gerechtelijk laten vaststellen wie de verwekker is van het kind middels een DNA test. Deze test kan bevolen worden door de rechter in het belang van het kind. Als het vaderschap wordt geconstateerd kan er een verplichting tot bijdrage in de kosten bestaan, zoals kinderalimentatie.

  Heeft erkenning terugwerkende kracht?

  Nee, erkenning heeft geen terugwerkende kracht.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.