Alimentatie Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Alimentatie na scheiding of uit elkaar gaan ouders

 

Het uit elkaar gaan van ouders kan voor kinderen en ouders een moeilijke periode zijn. Het is namelijk een emotioneel en financieel ingrijpende gebeurtenis. Na een scheiding is het belangrijk om te zorgen dat de kinderen de zorg en aandacht krijgen die zij nodig hebben. Dit betekent dat ouders verantwoordelijk zijn voor de opvoeding en verzorging van hun kinderen.

Een belangrijk aspect van de verzorging van kinderen is alimentatie. Alimentatie is een bedrag dat de ene ouder aan de andere ouder moet betalen ter ondersteuning van de kinderen. Het doel van alimentatie is om de kinderen te voorzien van de nodige financiële middelen waarbij het raadzaam is een familierecht advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in alimentatie na scheiding of uit elkaar gaan. 

Het vinden van een goede advocaat of mediator voor alimentatiezaken essentieel. Een advocaat of mediator kan ouders helpen bij het opstellen van een alimentatieovereenkomst die recht doet aan de belangen van de kinderen en de financiële draagkracht van beide ouders. Als u in Breda of omgeving woont en advies nodig heeft over alimentatiezaken, neem dan contact op met een deskundige advocaat of mediator die u kan helpen bij het vinden van een oplossing

Hoe wordt de hoogte van de alimentatie berekend?

 1. Vaststellen van de behoefte van het kind: Om de behoeften van kinderen vast te stellen, wordt het rapport "Kosten van kinderen ten behoeve van kinderalimentatie" meestal gebruikt. Dit rapport bevat een tabel die de specifieke behoeften voor elk kind vaststelt.
 2. Bepaling van de draagkracht van beide ouders. Om de draagkracht van beide ouders vast te stellen, moet eerst het netto inkomen van elke ouder bepaald worden. Hierbij worden bepaalde kosten, zoals de minimale kosten voor onderhoud, redelijke woonlasten en de premie voor de zorgverzekering, in mindering gebracht. Het inkomen van de ouder die alimentatie ontvangt, wordt verhoogd met het geschatte kindgebonden budget. Het totale bedrag van deze kosten wordt het "draagkrachtloos inkomen" genoemd. Dit bedrag is het bedrag dat elke ouder nodig heeft voor eigen onderhoud. Als er nog financiële ruimte overblijft, kan dit worden gebruikt voor de kosten van de kinderen.
 3. Bepaling van de hoogte van kinderalimentatie. De rechter vergelijkt de draagkracht van beide ouders en stelt de hoogte van de kinderalimentatie vast, in verhouding tot deze draagkracht.

Het bepalen van de hoogte van de alimentatie is niet altijd eenvoudig. Het komt vaak voor dat er discussie ontstaat over de hoogte van de alimentatie. Ook zien we regelmatig dat de ouder die de alimentatie moet betalen minder wil betalen dan zou moeten. Het is daarom belangrijk om hierover afspraken te maken en deze op papier te zetten. Bij discussie doet u er goed aan de bijstand van een ervaren familierecht advocaat in te schakelen. 

Herberekening alimentatie 

Het kan voorkomen dat de hoogte van de alimentatie aangepast moet worden. Dit kan gebeuren als de levensomstandigheden van de ouders of kinderen veranderen, bijvoorbeeld door verlies van werk of contracturen. In deze situaties kan een familierecht advocaat uit Breda helpen bij het wijzigen van de alimentatie.

Contact met een ervaren advocaat familierecht 

Het regelen van alimentatie na een scheiding is van groot belang voor de opvoeding en verzorging van kinderen. Bij onze deskundige advocaten in Breda kunt u rekenen op ervaring en expertise om tot een passende oplossing te komen voor u en uw kinderen. Door het maken van duidelijke afspraken over de hoogte van de alimentatie, wordt er rust en zekerheid gecreëerd voor alle partijen. Neem vandaag nog contact met ons op via onze website of telefoonnummer voor professioneel advies en begeleiding bij alimentatiezaken in Breda.

Ervaring van Raedsman met betrekking tot alimentatie

Bij Raedsman, een kantoor met ruime ervaring in alimentatie, hebben we onze cliënten in diverse zaken bijgestaan. Onze familierecht advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over hun rechten en plichten met betrekking tot alimentatie, en om hun belangen te beschermen. We begrijpen dat alimentatiekwesties vaak gevoelig en emotioneel zijn, daarom hebben we ons ingespannen om onze cliënten te helpen bij het vinden van optimale oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

We zijn er trots op dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van alimentatie. Onze cliënten hebben rechtvaardige en passende alimentatieregelingen ontvangen. We hebben hen ook geholpen bij het oplossen van complexere situaties, zoals internationale alimentatiegeschillen. Door middel van onderhandelingen en, indien nodig, gerechtelijke procedures, hebben we onze cliënten geholpen hun rechten te beschermen en hun belangen op een passende manier te behartigen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen in alle zaken die betrekking hebben op alimentatie en familierechtelijke geschillen.

Bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Ouderlijk gezag en voogdij Breda | Omgangsregeling Breda | Erkenning kind Breda | Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind Breda | Scheiding Breda Alimentatie Breda | Scheiding ondernemer Breda

alimentatie advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Is kinderalimentatie verplicht?

  De niet-verzorgende ouder is verplicht financieel voor het kind te blijven zorgen. Kinderalimentatie is verplicht.

  Wat te doen als ex-partner geen alimentatie wil betalen?

  Als er een rechterlijke uitspraak is gedaan over de alimentatie kunt u kosteloos het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) inschakelen. Het LBIO kan de alimentatie voor u innen.

  Moet ik partneralimentatie betalen als mijn ex een nieuwe partner heeft?

  Als uw ex een nieuwe partner heeft en gaat samenwonen, trouwen, of een geregistreerd partnerschap aangaat kan de (hoogte van) partneralimentatie veranderen.

  Kan ik de partneralimentatie ook afkopen?

  Afkoop van partneralimentatie is mogelijk. De hoogte van de afkoopsom is de oorspronkelijke hoogte en duur van de partneralimentatie. Hierdoor heeft u niet nog jaren een betalingsverplichting.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.