Splitsing Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Splitsing Advocaat Breda

 

Wanneer een onderneming opgedeeld wordt in twee of meerdere ondernemingen wordt dit splitsing genoemd. Er zijn verschillende redenen om dit te doen. Als een afdeling binnen een onderneming niet goed loopt, kan deze afdeling verkocht worden. Ook als u een afdeling verder wil specialiseren, kunt u de andere afdelingen verkopen. De andere afdelingen worden dan gesplitst. Ook bij geschillen tussen aandeelhouders is dit soms zinvol. 

Twee soorten splitsingen

De wet kent twee verschillende soorten splitsingen, namelijk de zuivere splitsing en afsplitsing. Zuiver houdt in dat de splitsende rechtspersonen ophouden te bestaan er er twee of meer verkrijgende rechtspersonen doorgaan. Afsplitsing houdt in dat de rechtspersonen niet ophouden te bestaan maar dat slechts een deel over gaat op een verkrijgende rechtspersoon. 

Rechtsvorm

De rechtspersonen moeten bij splitsing dezelfde rechtsvorm hebben. De verkrijgende rechtspersoon moet dezelfde rechtsvorm hebben als de rechtspersoon die splitst. De BV en NV worden als dezelfde rechtsvorm aangemerkt. 

Ervaren ondernemingsrechtadvocaat bij splitsing onderneming - Splitsing Advocaat Breda

Het is belangrijk begeleiding van een ondernemingsrecht advocaat in te schakelen. Heeft u vragen over splitsing? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag. 

Of bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen Breda | Bedrijfsovername Breda | Splitsing Breda | Insolventie- en faillissementsrecht Breda | Uittreding en uitstoting aandeelhouder Breda | Advies onderneming Breda | Bestuurdersaansprakelijkheid Breda | Franchiseovereenkomsten Breda | Geschillen met werknemers Breda | Opstellen contracten en algemene voorwaarden Breda

splitsing advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  informatie over splitsing van een onderneming

  Een splitsing van een onderneming houdt in dat een bestaande onderneming wordt opgesplitst in twee of meer delen. Elk deel wordt dan als een afzonderlijke onderneming voortgezet.

  Waarom zou een onderneming een splitsing overwegen?

  Een onderneming kan een splitsing overwegen om verschillende redenen, bijvoorbeeld om de onderneming beter te kunnen focussen op specifieke activiteiten, om bedrijfsonderdelen te verkopen, om de aandeelhouderswaarde te verhogen, of om fiscale redenen.

  Wat zijn de juridische en fiscale implicaties van een splitsing?

  Een splitsing heeft vaak grote juridische en fiscale implicaties voor een onderneming. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te overwegen welke gevolgen de splitsing heeft voor de betrokken partijen, zoals aandeelhouders, werknemers en schuldeisers.

  Hoe kan een onderneming een splitsing doorvoeren?

  Een splitsing van een onderneming kan op verschillende manieren worden doorgevoerd, bijvoorbeeld door middel van een juridische fusie, een aandelentransactie of een activa-passiva transactie. Het is belangrijk om goed juridisch en fiscaal advies in te winnen om de meest geschikte methode te bepalen en om de splitsing op de juiste manier te laten verlopen.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten