Opstellen contracten en algemene voorwaarden Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Opstellen van contracten en algemene voorwaarden


Het opstellen van contracten en algemene voorwaarden is cruciaal voor elke onderneming. Door afspraken tussen verschillende partijen vast te leggen, wordt er duidelijkheid gecreëerd en kunnen toekomstige geschillen worden voorkomen. Als ondernemingsrecht advocaat kunnen wij u bijstaan bij het opstellen van deze documenten en ervoor zorgen dat deze voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Contracten

Bij het opstellen van een contract is het belangrijk om te kijken naar de specifieke situatie van uw onderneming en de afspraken die u wilt maken met de andere partij(en).
Zo kan een contract worden opgesteld voor: 

 • de levering van producten of diensten;
 • samenwerkingen met andere bedrijven;
 • het aangaan van een arbeidsovereenkomst met werknemers;

Een ondernemingsrecht advocaat kan u helpen bij het opstellen van deze contracten en ervoor zorgen dat alle belangrijke zaken worden vastgelegd.

Algemene voorwaarden

Naast het opstellen van contracten is het eveneens van cruciaal belang om algemene voorwaarden te formuleren voor uw bedrijf. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die u sluit en bevatten de regels waaraan de andere partij zich moet houden. De voorwaarden kunnen betrekking hebben op verschillende zaken, zoals de betalingstermijn, garanties en aansprakelijkheid.

Als ondernemingsrecht advocaat kunnen wij u adviseren over welke voorwaarden van belang zijn voor uw onderneming en deze voorwaarden opstellen. Het is namelijk van belang dat uw algemene voorwaarden voldoen aan de wettelijke vereisten en dat ze uw belangen beschermen.

Begrijpelijke taal

Onze ondernemingsrechtadvocaten in Breda begrijpen dat het opstellen van contracten en algemene voorwaarden niet alleen aan de wettelijke vereisten moet voldoen, maar ook begrijpelijk moet zijn voor alle betrokken partijen. Wij zijn op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving en kunnen u adviseren over hoe u deze het beste kunt toepassen.

Het is van groot belang dat de contracten en algemene voorwaarden begrijpelijk zijn opgesteld, omdat juridische taal voor veel mensen moeilijk te begrijpen kan zijn. Dit kan leiden tot misverstanden tussen partijen. Onze ondernemingsrecht advocaten en juristen kunnen u helpen bij het opstellen van deze documenten in duidelijke taal, zodat alle betrokken partijen weten wat er van hen wordt verwacht.

Het is tevens belangrijk om de contracten en algemene voorwaarden regelmatig te laten controleren en eventueel aan te passen. Wet- en regelgeving kan veranderen en uw onderneming kan zich ontwikkelen. Onze ondernemingsrecht juristen kunnen u hierbij helpen en adviseren over eventuele aanpassingen die nodig zijn.

Vrijblijvend contact met een ervaren ondernemingsrecht advocaat of jurist voor het opstellen of checken van contracten en algemene voorwaarden 

Als advocatenkantoor gevestigd in Breda, zijn wij gespecialiseerd in het opstellen van contracten en algemene voorwaarden voor ondernemingen. Met onze expertise op het gebied van het ondernemingsrecht kunnen wij u helpen om de juiste afspraken te maken en deze op de juiste manier vast te leggen.

Ons doel is om u te voorzien van juridisch advies op maat en tegen een duidelijke en aantrekkelijke prijs. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om te bespreken hoe wij u van dienst kunnen zijn. Wij helpen u graag bij het opstellen van contracten en algemene voorwaarden voor uw onderneming.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen Breda | Bedrijfsovername Breda | Splitsing Breda | Insolventie- en faillissementsrecht Breda | Uittreding en uitstoting aandeelhouder Breda | Advies onderneming Breda | Bestuurdersaansprakelijkheid Breda | Franchiseovereenkomsten Breda | Geschillen met werknemers Breda | Opstellen contracten en algemene voorwaarden Breda

opstellen contracten en algemene voorwaarden

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn algemene voorwaarden?

  Algemene voorwaarden zijn de standaardbepalingen die van toepassing zijn op een contract tussen twee partijen. Ze bevatten de rechten en plichten van beide partijen en zijn bedoeld om de contractuele relatie te reguleren.

  Waarom zijn algemene voorwaarden belangrijk?

  Algemene voorwaarden zijn belangrijk omdat ze beide partijen beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Ze bepalen bijvoorbeeld wat er gebeurt in geval van vertragingen, wanprestaties, of geschillen tussen de partijen.

  Kan ik mijn algemene voorwaarden opstellen zonder juridische hulp?

  Hoewel het mogelijk is om uw eigen algemene voorwaarden op te stellen, is het aanbevolen om juridische hulp in te schakelen. Een onderneminsgrecht advocaat of jurist is op de hoogte van wet-en regelgeving die van belang is en kan u helpen ervoor te zorgen dat uw algemene voorwaarden aan de wettelijke vereisten voldoen en u beschermen tegen eventuele geschillen. Het is vaak ook iets eenmaligs waardoor u één keer de kosten maakt. U weet dan zeker dat alles op dit punt goed geregeld is. 

  Kunnen algemene voorwaarden worden gewijzigd?

  Ja, algemene voorwaarden kunnen worden gewijzigd. Echter, als de wijziging onredelijk is, kan deze ongeldig worden verklaard. Het is belangrijk om elke wijziging zorgvuldig te overwegen en deze op een transparante manier te communiceren aan de andere partij.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten