Geschillen met werknemers Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Geschillen met werknemers

 

Als werkgever kan het omgaan met geschillen met werknemers een uitdaging zijn. Conflicten met werknemers kunnen de productiviteit verminderen en kosten voor de onderneming met zich meebrengen. Als ondernemingsrecht advocaat kunnen wij u bijstaan bij het oplossen van geschillen met werknemers en u adviseren over preventieve maatregelen om deze problemen te voorkomen.

Oorzaken geschil met werknemer
Er zijn verschillende redenen waarom een geschil met een werknemer kan ontstaan. Zo kan er sprake zijn van: 

 • ontslag of reorganisatie;
 • een arbeidsconflict; 
 • een loonconflict; 
 • een probleem met de arbeidsomstandigheden. 

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede communicatie met werknemers om onnodige conflicten te voorkomen.

Wat kan een ondernemingsrecht advocaat of jurist voor uw onderneming betekenen?

Als advocaat of jurist gespecialiseerd in ondernemingsrecht, kunnen wij u adviseren over regelgeving en uw verplichtingen als werkgever. Wij kunnen u bijstaan bij het opstellen van arbeidscontracten en het ontwikkelen van beleid om problemen met werknemers te voorkomen. Indien er toch een geschil met een werknemer ontstaat, kunnen wij u helpen bij onderhandelingen en bemiddeling om een oplossing te vinden die voor alle partijen aanvaardbaar is.

Indien nodig, kunnen wij u ook vertegenwoordigen in een juridische procedure, bijvoorbeeld bij een arbeidsconflict dat voor de rechter moet worden gebracht. Onze ervaring met verschillende soorten arbeidsgeschillen stelt ons in staat om tot een oplossing te komen die past bij uw specifieke situatie.

Het is belangrijk om te beseffen dat geschillen met werknemers vaak kunnen worden opgelost zonder een juridische procedure. Onderhandelingen en bemiddeling kunnen vaak de beste manier zijn om de relatie met de werknemer te behouden en de kosten voor de onderneming te minimaliseren. Wij kunnen u helpen bij het ontwikkelen van een strategie om een conflict op te lossen en tot een voor beide partijen acceptabele oplossing te komen.

Vrijblijvend contact met een ervaren ondernemingsrecht advocaat in Breda bij geschillen met werknemers

Indien u geconfronteerd wordt met een geschil met een werknemer, kunt u bij ons terecht voor deskundig advies en bijstand. Wij zijn zeer betrokken bij uw zaak en zetten ons in voor de beste uitkomst voor u en uw onderneming. Of u nu behoefte heeft aan juridische bijstand of advies over hoe u conflicten met werknemers kunt voorkomen, wij staan voor u klaar om u te helpen. Neem direct en vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen Breda | Bedrijfsovername Breda | Splitsing Breda | Insolventie- en faillissementsrecht Breda | Uittreding en uitstoting aandeelhouder Breda | Advies onderneming Breda | Bestuurdersaansprakelijkheid Breda | Franchiseovereenkomsten Breda | Geschillen met werknemers Breda | Opstellen contracten en algemene voorwaarden Breda

Geschillen met werknemers

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Hoe kan ik een geschil met een werknemer voorkomen bij ontslag?

  Bij ontslag is het belangrijk om als werkgever zorgvuldig te werk te gaan en de regels te volgen die zijn vastgelegd in het arbeidsrecht. Zo moet er een goede reden zijn voor het ontslag en moet er een duidelijk dossier worden opgebouwd. Daarnaast is het belangrijk om de werknemer tijdig te informeren en de juiste procedure te volgen. Wij kunnen u adviseren over ontslag van een werknemer.

   

  Wat moet ik doen als een werknemer mij beschuldigt van discriminatie?

  Als een werknemer een beschuldiging van discriminatie uit, is het belangrijk om deze beschuldiging serieus te nemen en zorgvuldig te onderzoeken. Het is belangrijk om de werknemer te informeren over de stappen die worden genomen en om het onderzoek goed af te ronden. Een ondernemingsrechtadvocaat kan u helpen bij kwesties rondom discriminatie op de werkvloer. 

  Wat moet ik doen als er een geschil ontstaat met een werknemer?

  Als er een geschil ontstaat met een werknemer is het belangrijk om eerst te proberen het probleem op te lossen door in gesprek te gaan met de werknemer. Als dat niet lukt, is het belangrijk om  juridische hulp in te schakelen voor uw onderneming.

  Hoe voorkom ik geschillen met werknemers?

  Het is belangrijk om als werkgever heldere arbeidsvoorwaarden op te laten stellen en geschillen met werknemers zo snel mogelijk te erkennen en proberen op te lossen. Juridische hulp kan hierbij geboden zijn. 

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten