Franchiseovereenkomsten Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Franchiseovereenkomst

 

Als ondernemingsrecht advocaat in Breda kunnen wij u adviseren en bijstaan bij franchiseovereenkomsten en geschillen tussen franchisegevers en franchisenemers.

Een franchiseovereenkomst is een overeenkomst waarbij een franchisenemer het recht verkrijgt om een franchiseformule van een franchisegever te gebruiken. In ruil daarvoor betaalt de franchisenemer een vergoeding aan de franchisegever en moet hij zich houden aan de regels en richtlijnen van de franchiseformule.

Opstellen franchiseovereenkomst

Bij het opstellen van een franchiseovereenkomst is het van belang om duidelijke afspraken te maken over de verplichtingen van zowel de franchisegever als de franchisenemer. Hierbij moeten de belangen van beide partijen worden meegewogen. De franchisegever wil immers dat de franchiseformule op een goede manier wordt uitgevoerd, terwijl de franchisenemer wil profiteren van de voordelen die de franchiseformule biedt. Ook moeten de wettelijke regels die gelden voor franchiseovereenkomsten in acht worden genomen.

Wij kunnen u als ondernemingsrecht advocaat helpen bij het opstellen van een franchiseovereenkomst die aan de wettelijke eisen voldoet en waarin duidelijke afspraken zijn opgenomen over de verplichtingen van beide partijen. Hierdoor worden mogelijke geschillen in de toekomst voorkomen.

Geschillen

Als advocaat kunnen wij u bijstaan in het oplossen van geschillen tussen franchisegevers en franchisenemers. Indien er toch een conflict ontstaat, kunnen wij bemiddelen tussen beide partijen om tot een oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is.

Indien nodig kunnen wij procederen om uw belangen te behartigen. Wij zetten ons in om uw zaak zo efficiënt mogelijk te behandelen en een passende oplossing te vinden voor uw geschil. 

Vrijblijvend contact met een ervaren ondernemingsrecht advocaat of jurist bij vragen over een franchiseovereenkomst

Bent u op zoek naar advies over franchiseovereenkomsten of heeft u te maken met een geschil tussen franchisegever en franchisenemer? Onze ondernemingsrecht advocaten in Breda staan voor u klaar om u bij te staan en uw belangen te behartigen.

Dankzij onze expertise op het gebied van het ondernemingsrecht kunnen wij u helpen om de juiste stappen te zetten en de beste strategie te bepalen in geval van geschillen. Wij adviseren u graag over uw juridische positie en de mogelijkheden om tot een oplossing te komen.

Wilt u vrijblijvend met ons in contact komen? Neem dan direct contact op met ons kantoor. Onze advocaten helpen u graag verder.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen Breda | Bedrijfsovername Breda | Splitsing Breda | Insolventie- en faillissementsrecht Breda | Uittreding en uitstoting aandeelhouder Breda | Advies onderneming Breda | Bestuurdersaansprakelijkheid Breda | Franchiseovereenkomsten Breda | Geschillen met werknemers Breda | Opstellen contracten en algemene voorwaarden Breda

franchiseovereenkomsten

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het opstellen van een franchiseovereenkomst?

  Bij het opstellen van een franchiseovereenkomst is het belangrijk om aandacht te besteden aan onder andere de duur van de overeenkomst, de hoogte van de franchisevergoeding, de verplichtingen van de franchisenemer en de franchisegever, en de intellectuele eigendomsrechten. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat de overeenkomst voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Wij kunnen u hierover adviseren.

   

  Wat zijn de risico's van het sluiten van een franchiseovereenkomst?

  Het sluiten van een franchiseovereenkomst brengt bepaalde risico's met zich mee. Zo kan het zijn dat de franchisegever zich niet houdt aan de afspraken uit de overeenkomst, waardoor de franchisenemer schade lijdt. Daarnaast kan het zijn dat de franchisenemer niet aan zijn verplichtingen voldoet, waardoor de franchisegever schade lijdt. Het is daarom belangrijk om als franchisenemer en franchisegever goed op de hoogte te zijn van de risico's en om afspraken te maken over hoe deze risico's kunnen worden beperkt.

  Kan een franchiseovereenkomst tussentijds worden beëindigd?

  Een franchiseovereenkomst kan in bepaalde omstandigheden tussentijds worden beëindigd als daar goede redenen voor zijn. Zo kan de overeenkomst worden beëindigd als de franchisenemer zich niet aan zijn verplichtingen houdt of als de franchisegever zich niet aan de afspraken uit de overeenkomst houdt. Het is daarom belangrijk om in de overeenkomst afspraken te maken over de voorwaarden waaronder de overeenkomst kan worden beëindigd.

  Zijn er wetten en regels die van toepassing zijn op franchiseovereenkomsten?

  Ja, er zijn wetten en regels die van toepassing zijn op franchiseovereenkomsten. Zo is er bijvoorbeeld de Nederlandse Franchise Code, die richtlijnen bevat voor het opstellen van franchiseovereenkomsten en voor de samenwerking tussen franchisegevers en franchisenemers. Daarnaast is er Europese regelgeving die van toepassing is op franchiseovereenkomsten. Het is belangrijk om als franchisegever en franchisenemer goed op de hoogte te zijn hiervan. Wij adviseren u hier graag over.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten