Bedrijfsovername Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Bedrijfsovername advocaat Breda

 

Bij het aankopen of verkopen van een onderneming komt veel kijken. Het is dan ook belangrijk dat u hier goed bij begeleid wordt. Juridische ondersteuning van een ondernemingsrecht / bedrijfsovername advocaat in Breda bij het maken van diverse keuzes is essentieel bij de aankoop of verkoop van een onderneming. 

Er zijn verschillende soorten bedrijfsovernames. Zo kunt u denken aan een aandelentransactie, een management buy-in/buy-out, een activa-passiva transactie of een fusie. Bij een bedrijfsovername zijn ook de geheimhoudingsovereenkomst, intentieverklaring en koopovereenkomst belangrijk. In sommige gevallen dient u hier zelf voor te zorgen en in sommige gevallen worden ze aangeleverd door de andere partij. Het is geen slecht idee om deze documenten dan te laten beoordelen door een bedrijfsovername advocaat in Breda. Hierdoor weet u zeker dat de deal voor u zo gunstig mogelijk is en dat alles op de juiste manier wordt vastgelegd. 

Laat een intentieverklaring opstellen door een bedrijfsovername advocaat in Breda

Alvorens u een definitieve koopovereenkomst aangaat, is het verstandig om door beide partijen een intentieverklaring te laten opstellen door een bedrijfsovername advocaat in Breda. Hierin worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de exclusiviteit en andere voorwaarden over op welke manier de koopovereenkomst tot stand zal komen. Door het tekenen van een intentieverklaring ontstaan verplichtingen voor beide partijen. 

Een intentieverklaring is goed om geregeld te hebben in het geval er geen overeenstemming bereikt kan worden over de aankoop of verkoop van de onderneming. In de intentieverklaring is dan vastgelegd aan welke verplichtingen de partijen moeten voldoen. Win voor het aangaan van een intentieverklaring altijd advies in van een ervaren bedrijfsovername advocaat in Breda.

Plichten bij bedrijfsovername

Bij een bedrijfsovername spelen de onderzoeks- en mededelingsplicht een grote rol. De koper van het bedrijf heeft een onderzoeksplicht en de verkoper een mededelingsplicht. Alle informatie die van belang is moet worden gedeeld. 

Het onderzoek vindt vaak plaats door middel van een DDO, een Due Dilligence Onderzoek. De fiscale, juridische en administratieve aspecten van het bedrijf worden dan onderzocht. Naar aanleiding van dit onderzoek worden vaak bepaalde garanties of vrijwaringen in de overeenkomst opgenomen. U doet er goed aan om een bedrijfsovername advocaat in te schakelen om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt en kan u ondersteunen bij het aanleveren van bepaalde documentatie en dergelijke.

Neem gerust contact met ons op en een bedrijfsovername advocaat in Breda van Raedsman staat voor u klaar.

Vrijblijvend contact bedrijfsovername advocaat Breda

Heeft u te maken met de aankoop of verkoop van een onderneming? Laat u dan adviseren door een ervaren bedrijfsovername advocaat Breda. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Een bedrijfsovername advocaat helpt u dan verder om met u te spreken wat er nodig is en wat hij voor u kan doen.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen Breda | Bedrijfsovername Breda | Splitsing Breda | Insolventie- en faillissementsrecht Breda | Uittreding en uitstoting aandeelhouder Breda | Advies onderneming Breda | Bestuurdersaansprakelijkheid Breda | Franchiseovereenkomsten Breda | Geschillen met werknemers Breda | Opstellen contracten en algemene voorwaarden Breda

bedrijfsovername advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten