Bedrijfsovername Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Bedrijfsovername Advocaat Breda

 

Bij het aankopen of verkopen van een onderneming komt veel kijken. Het is dan ook belangrijk dat u hier goed bij begeleid wordt. Juridische ondersteuning van een ondernemingsrecht advocaat bij het maken van diverse keuzes is essentieel bij de aankoop of verkoop van een onderneming. 

Er zijn verschillende soorten bedrijfsovernames. Zo kunt u denken aan een aandelentransactie, een management buy-in/buy-out, een activa-passiva transactie of een fusie. Bij een bedrijfsovername zijn ook de geheimhoudingsovereenkomst, intentieverklaring en koopovereenkomst belangrijk. In sommige gevallen dient u hier zelf voor te zorgen en in sommige gevallen worden ze aangeleverd door de andere partij. Het is geen slecht idee om deze documenten dan te laten beoordelen door een ondernemingsrecht specialist. Hierdoor weet u zeker dat de deal voor u zo gunstig mogelijk is en dat alles op de juiste manier wordt vastgelegd. 

Intentieverklaring

Alvorens u een definitieve koopovereenkomst aangaat, is het verstandig om door beide partijen een intentieverklaring te laten tekenen. Hierin worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de exclusiviteit en andere voorwaarden over op welke manier de koopovereenkomst tot stand zal komen. Door het tekenen van een intentieverklaring ontstaan verplichtingen voor beide partijen. 

Een intentieverklaring is goed om geregeld te hebben in het geval er geen overeenstemming bereikt kan worden over de aankoop of verkoop van de onderneming. In de intentieverklaring is dan vastgelegd aan welke verplichtingen de partijen moeten voldoen. Win voor het aangaan van een intentieverklaring altijd advies in van een ondernemingsrecht advocaat. 

Plichten bij bedrijfsovername

Bij een bedrijfsovername spelen de onderzoeks- en mededelingsplicht een grote rol. De koper van het bedrijf heeft een onderzoeksplicht en de verkoper een mededelingsplicht. Alle informatie die van belang is moet worden gedeeld. 

Het onderzoek vindt vaak plaats door middel van een DDO, een Due Dilligence Onderzoek. De fiscale, juridische en administratieve aspecten van het bedrijf worden dan onderzocht. Naar aanleiding van dit onderzoek worden vaak bepaalde garanties of vrijwaringen in de overeenkomst opgenomen. 

Vrijblijvend contact bedrijfsovername Advocaat breda

Heeft u te maken met de aankoop of verkoop van een onderneming? Laat u dan adviseren door een ervaren bedrijfsovername Advocaat Breda. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. 

Of bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen Breda | Bedrijfsovername Breda | Splitsing Breda | Insolventie- en faillissementsrecht Breda | Uittreding en uitstoting aandeelhouder Breda | Advies onderneming Breda | Bestuurdersaansprakelijkheid Breda | Franchiseovereenkomsten Breda | Geschillen met werknemers Breda | Opstellen contracten en algemene voorwaarden Breda

bedrijfsovername advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.