Advies onderneming Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Advies over uw onderneming

 

Als ondernemer heeft u mogelijk behoefte aan professioneel advies. Het is essentieel om de juiste professional in te schakelen, met name wanneer het gaat om juridische zaken. Een ondernemingsrecht advocaat kan u adviseren over verschillende aspecten van het ondernemingsrecht. Het ondernemingsrecht omvat alle regels en wetten die van toepassing zijn op ondernemingen en hun activiteiten, waaronder de oprichting van een onderneming, het opstellen van contracten, het voeren van onderhandelingen en het oplossen van geschillen.

Als advocaat in Breda kunnen wij u helpen bij uw ondernemingsvraagstukken en u voorzien van advies op maat. In dit artikel zullen wij enkele van deze aspecten nader toelichten, zoals: 

 • oprichting onderneming;
 • advies over contracten;
 • onderhandelen; 
 • geschillen. 

Oprichting onderneming

Als ondernemer is de oprichting van een onderneming een belangrijke stap. Echter, er komt veel bij kijken. Zo moet er een keuze worden gemaakt voor een rechtsvorm, zoals een eenmanszaak, besloten vennootschap (BV) of naamloze vennootschap (NV). Elke rechtsvorm heeft voor- en nadelen en het is belangrijk om deze goed af te wegen. Als ondernemingsrecht advocaat kunnen wij u helpen bij het maken van deze keuze en adviseren over de verschillende aspecten van de gekozen rechtsvorm.

Advies over contracten

Naast de oprichting van een onderneming, kunnen ondernemers ook te maken krijgen met contracten. Het opstellen van een contract is essentieel om afspraken tussen partijen vast te leggen. Dit kan bijvoorbeeld een contract zijn met een leverancier, klant, werknemer of freelancer. Wij kunnen u adviseren over het opstellen van deze contracten en ondersteunen bij het onderhandelen over de voorwaarden.

Onderhandelen

Als ondernemer kan het voeren van onderhandelingen bij bijvoorbeeld een samenwerking met een andere onderneming of bij het opstellen van een overnamecontract een complexe en strategische aangelegenheid zijn. Daarom kan de hulp van een advocaat of ondernemingsrecht jurist van ons kantoor in Breda van grote waarde zijn. Wij adviseren u over uw rechten en plichten en kunnen u bijstaan bij het opstellen van de benodigde documenten.

Geschillen

Daarnaast kan het voorkomen dat er geschillen ontstaan tussen verschillende partijen, zoals tussen de onderneming en een werknemer of tussen de onderneming en een leverancier. Het is essentieel om deze geschillen zo snel mogelijk op te lossen om verdere escalatie te voorkomen. Onze ervaren ondernemingsrecht advocaten kunnen u hierbij helpen door te bemiddelen tussen de verschillende partijen of door te procederen als dit nodig is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vrijblijvend contact met een ervaren ondernemingsrecht advocaat voor advies over uw onderneming

Als ondernemingsrecht advocaat in Breda zijn wij gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers en bedrijven. Dankzij onze expertise op het gebied van het ondernemingsrecht kunnen wij u bijstaan bij diverse aspecten van het ondernemen. Of u nu hulp nodig heeft bij het oprichten van een onderneming, het opstellen van contracten, het voeren van onderhandelingen of het oplossen van geschillen, wij staan voor u klaar om de beste resultaten voor uw onderneming te behalen.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen Breda | Bedrijfsovername Breda | Splitsing Breda | Insolventie- en faillissementsrecht Breda | Uittreding en uitstoting aandeelhouder Breda | Advies onderneming Breda | Bestuurdersaansprakelijkheid Breda | Franchiseovereenkomsten Breda | Geschillen met werknemers Breda | Opstellen contracten en algemene voorwaarden Breda

Advies over uw onderneming

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Hoe kan ik intellectueel eigendom beschermen, zoals merkenrecht en auteursrecht?

  Intellectueel eigendom kan op verschillende manieren worden beschermd, afhankelijk van het type eigendom. Onze professionals hebben veel ervaring op het gebied van Merkenrecht en Auteursrecht en kunnen u precies vertellen waar u rekening mee moet houden en hoe u bijvoorbeeld uw merknaam kunt deponeren. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. 

  Hoe kan ik juridische geschillen met klanten, leveranciers of andere partijen voorkomen en/of oplossen?

  Het voorkomen en oplossen van juridische geschillen met klanten, leveranciers of andere partijen begint bij het opstellen van duidelijke afspraken en het creëren van een goede relatie met deze partijen. Het is belangrijk dat de afspraken op de juiste manier worden vastgelegd en dat uw contracten en voorwaarden up-to-date zijn. U kunt onze hulp inschakelen om dit te realiseren. Dit voorkomt problemen in de toekomst. 

  Wat zijn de regels omtrent privacy en hoe kan ik mijn bedrijf daaraan houden?

  Privacy is een belangrijk onderwerp binnen het bedrijfsleven en er zijn verschillende regels en wetten die bedrijven moeten volgen om de privacy van hun klanten en werknemers te beschermen. Zo zijn o.a. de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet van belang. Wij adviseren u graag over hoe u met uw onderneming kunt voldoen aan deze wetgeving. Ook checken wij graag uw contracten en voorwaarden op dit gebied. 

  Welke contracten zijn er nodig om mijn bedrijfsactiviteiten uit te voeren en hoe moeten deze contracten worden opgesteld?

  Als ondernemer zijn er verschillende soorten contracten die je nodig hebt om je bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende contracten en hoe je deze contracten kunt opstellen.

  1. Huurovereenkomst: Als je een bedrijfsruimte huurt, heb je een huurovereenkomst nodig. In dit contract worden afspraken vastgelegd over onder andere de huurprijs, de duur van de huurovereenkomst en eventuele huurverhogingen. Het is belangrijk dat je de huurovereenkomst goed doorleest en begrijpt voordat je deze ondertekent.
  2. Arbeidsovereenkomst: Als je werknemers in dienst hebt, heb je een arbeidsovereenkomst nodig. In dit contract staan afspraken over onder andere het salaris, het aantal uren dat de werknemer werkt en eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is belangrijk dat je de arbeidsovereenkomst goed opstelt en dat deze voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.
  3. Leveranciersovereenkomst: Als je producten of diensten inkoopt van leveranciers, heb je een leveranciersovereenkomst nodig. In dit contract staan afspraken over onder andere de prijs, de kwaliteit van de geleverde producten of diensten en eventuele garanties. Het is belangrijk dat je de leveranciersovereenkomst goed doorleest en begrijpt voordat je deze ondertekent.
  4. Algemene voorwaarden: Algemene voorwaarden zijn standaardbepalingen die je kunt opstellen voor al je contracten. In de algemene voorwaarden staan afspraken over onder andere betalingstermijnen, aansprakelijkheid en garanties. Het is belangrijk dat je de algemene voorwaarden goed opstelt en dat deze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

  Hoe je deze contracten moet opstellen, is afhankelijk van het type contract en de geldende wet- en regelgeving. Het is aan te raden om juridische hulp in te schakelen bij het opstellen van contracten, zodat je er zeker van bent dat deze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en dat deze op maat zijn gemaakt voor jouw bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om alle contracten goed door te lezen voordat je deze ondertekent en om eventuele vragen of onduidelijkheden te bespreken met de andere partij voordat je het contract ondertekent.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten