Aandeelhoudersgeschillen Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Aansprakelijkheids recht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische aansprakelijkheidsrecht ondersteuning. Onze ervaren advocaten staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om schadevergoeding, werkgeversaansprakelijkheid, onrechtmatige daad of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde aansprakelijkheids recht advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Aandeelhoudersgeschillen

   

  Aandeelhoudersgeschillen kunnen ernstige onrust en verstoring van de bedrijfsvoering veroorzaken binnen een onderneming. Als ondernemingsrecht advocaat in Breda kunnen wij u adviseren en bijstaan bij conflicten over aandeelhoudersgeschillen.

  De oorzaken van aandeelhoudersgeschillen zijn divers, waaronder onenigheid over de bedrijfsstrategie, winstverdeling, benoeming van bestuurders en commissarissen, en uitgifte van nieuwe aandelen. Ook kan er sprake zijn van wanbeleid, zoals fouten in de financiële administratie of belangenverstrengeling door het bestuur.

  Wij kunnen u juridisch advies bieden over de mogelijkheden om aandeelhoudersgeschillen op te lossen. Dit kan onder meer bestaan uit het bemiddelen tussen aandeelhouders en het bestuur of het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst waarin afspraken worden gemaakt over de onderlinge verhoudingen en bevoegdheden.

  Procedure

  Indien onderhandelingen niet tot een oplossing leiden, kan het nodig zijn om een gerechtelijke procedure te starten. Onze ondernemingsrecht advocaten in Breda kunnen u hierbij bijstaan en helpen bij het indienen van een verzoek tot enquête bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof. Dit is een juridische procedure waarbij een onafhankelijke onderzoeker wordt aangesteld om onderzoek te doen naar het beleid en de gang van zaken binnen de onderneming.

  Ook kunnen wij u helpen bij het indienen van een vordering tot vernietiging van besluiten van het bestuur of de algemene vergadering van aandeelhouders. Als er sprake is van wanbeleid of onrechtmatige besluitvorming, kan een dergelijke vordering leiden tot herstel van de schade die hierdoor is ontstaan.

  Onze ondernemingsrecht advocaten hebben ruime ervaring met aandeelhoudersgeschillen en zijn deskundig in het vinden van oplossingen. Wij beschikken over een multidisciplinair team van advocaten en specialisten die samenwerken om u de beste service te bieden

  Vrijblijvend contact met een ervaren ondernemingsrecht advocaat bij aandeelhoudersgeschillen

  Als u te maken heeft met een aandeelhoudersgeschil, kunt u rekenen op ons advocatenkantoor in Breda voor deskundig advies en bijstand. Wij streven naar de best mogelijke oplossing voor uw situatie, of dit nu via onderhandelingen of gerechtelijke procedures is. Met onze uitgebreide expertise op het gebied van het ondernemingsrecht en onze persoonlijke betrokkenheid bij uw zaak, zorgen wij ervoor dat u de juiste stappen kunt nemen. Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen, wij staan klaar om u te helpen.

  Of bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen Breda | Bedrijfsovername Breda | Splitsing Breda | Insolventie- en faillissementsrecht Breda | Uittreding en uitstoting aandeelhouder Breda | Advies onderneming Breda | Bestuurdersaansprakelijkheid Breda | Franchiseovereenkomsten Breda | Geschillen met werknemers Breda | Opstellen contracten en algemene voorwaarden Breda

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Hoe kan ik mijn stem uitbrengen bij aandeelhoudersvergaderingen?

   Een van de voornaamste privileges van een aandeelhouder is het recht om te stemmen tijdens de algemene vergadering en daarmee invloed uit te oefenen op beslissingen. Over het algemeen heeft elke aandeelhouder recht op minstens één stem, maar er zijn enkele uitzonderingen. Bijvoorbeeld, in de statuten kan worden vastgelegd dat bepaalde aandelen geen stemrecht hebben (stemrechtloze aandelen), of dat het stemrecht wordt overgedragen aan een vruchtgebruiker of pandhouder van de aandelen. Verder kan in de statuten worden bepaald dat een aandeelhouder zijn stemrecht niet kan uitoefenen als hij niet voldoet aan een wettelijke of statutaire verplichting.

   Hoe kan ik mijn stemrecht uitoefenen als ik niet persoonlijk aanwezig kan zijn bij een aandeelhoudersvergadering?

   Als aandeelhouder heb je verschillende opties om je stemrecht uit te oefenen als je niet fysiek aanwezig kunt zijn bij een aandeelhoudersvergadering, waaronder:

   1. Stemmen per volmacht: Je kunt een andere persoon machtigen om namens jou te stemmen op de aandeelhoudersvergadering. Dit wordt gedaan door een schriftelijke volmacht te geven die specificeert hoe de gemachtigde moet stemmen.
   2. Stemmen per brief: In sommige gevallen kun je ook per brief stemmen. Dit houdt in dat je jouw stem schriftelijk uitbrengt en deze voorafgaand aan de vergadering aan het bedrijf of een aangewezen persoon stuurt.
   3. Stemmen via elektronische systemen: Tegenwoordig bieden veel bedrijven elektronische systemen aan waarmee aandeelhouders op afstand kunnen stemmen. Dit kan bijvoorbeeld via een online platform of een mobiele app.

   Het is belangrijk om de specifieke procedures en deadlines voor stemmen op afstand te raadplegen, die door het bedrijf en de relevante wetgeving worden bepaald. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw stem op tijd en op de juiste manier wordt uitgebracht.

   Welke rol spelen de statuten van het bedrijf bij aandeelhoudersgeschillen?

   De statuten van een bedrijf spelen een belangrijke rol bij het oplossen van aandeelhoudersgeschillen. De statuten zijn de regels die de interne werking van het bedrijf bepalen, zoals de bevoegdheden van de raad van bestuur, de verdeling van stemrechten en de procedure voor het nemen van beslissingen.

   In geval van een aandeelhoudersgeschil kunnen de statuten van het bedrijf bepalen welke procedure gevolgd moet worden om het geschil op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat er een bepaalde tijdslimiet is om een geschil aan te kaarten, of dat er bepaalde procedures gevolgd moeten worden bij het nemen van belangrijke beslissingen.

   Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van aandeelhoudersgeschillen?

   Er zijn verschillende oorzaken van aandeelhoudersgeschillen, waaronder verschillende visies op het beleid, belangenconflicten, onenigheid over de waarde van de aandelen, geschillen over de naleving van regels en voorschriften en communicatieproblemen. 

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

   U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

   U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten