Ontruiming huurwoning Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Dreigende ontruiming huurwoning Breda

 

Het kan voorkomen dat u als huurder in Breda te maken krijgt met een dreigende ontruiming van uw huurwoning. Het is van groot belang om verweer te voeren tegen een dreigende ontruiming en daarbij de hulp in te schakelen van een ervaren huurrecht advocaat in Breda. De verhuurder mag namelijk niet zomaar overgaan tot ontruiming, hij zal hiervoor eerst toestemming van de kantonrechter in Breda moeten verkrijgen.

In de praktijk komt het echter regelmatig voor dat een verhuurder dreigt met ontruiming en/of het vervangen van sloten, terwijl hij geen toestemming van de kantonrechter heeft verkregen. In geval van een huurachterstand van drie maanden of ernstige overlast zal de verhuurder eerst een procedure bij de kantonrechter in Breda moeten starten voordat hij mag ontruimen.

Wanneer er wel een procedure bij de kantonrechter is gestart, heeft u als huurder de mogelijkheid om verweer te voeren en uw belangen te verdedigen. De kantonrechter zal beide partijen horen en uiteindelijk een beslissing nemen over het al dan niet toestaan van de ontruiming. Het is in sommige gevallen nog mogelijk om tot een voorwaardelijke ontruiming te komen.

Indien u het niet eens bent met de uitspraak van de kantonrechter, kunt u in hoger beroep gaan bij het Gerechtshof. Daarnaast is het ook mogelijk om een executiegeschil (kort geding) aan te spannen om de ontruiming voorlopig tegen te houden. Het inschakelen van een gespecialiseerde huurrecht advocaat in Breda kan hierbij van onschatbare waarde zijn.

Gedwongen ontruiming voorkomen

Als u dreigt te worden ontruimd in Breda, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om dit te voorkomen. Allereerst kunt u proberen een schikking te treffen met uw verhuurder. Dit kan met behulp van een ervaren huurrecht advocaat, die namens u kan onderhandelen over betalingsregelingen en uitstel van ontruiming. Mocht de verhuurder niet akkoord gaan met een schikkingsvoorstel, dan kunt u een executie kort geding aanspannen om de verhuurder onder druk te zetten. In dit spoedproces kan de rechter beslissen dat de verhuurder (voorlopig) niet tot ontruiming mag overgaan, als er sprake is van misbruik van bevoegdheid. Een ander alternatief is het aanvragen van een moratorium, waarbij een verbod wordt opgelegd om de huurwoning te ontruimen voor een periode van zes maanden. Dit kan alleen worden aangevraagd in combinatie met een WSNP-traject, maar een huurrecht advocaat in Breda kan u hierover adviseren.

Kortom, het is belangrijk om snel actie te ondernemen als u dreigt te worden ontruimd in Breda en daarbij hulp te zoeken van een gespecialiseerde advocaat op het gebied van huurrecht.

Vrijblijvend contact met ervaren huurrecht advocaat bij dreigende ontruiming van uw huurwoning

Wanneer u geconfronteerd wordt met de ontruiming van uw huurwoning in Breda, kan dat voor de nodige stress en onzekerheid zorgen. Gelukkig staan onze ervaren huurrechtadvocaten en juristen voor u klaar om u te adviseren en uw rechten te beschermen. Onze huurrechtadvocaat in Breda heeft ruime ervaring in het bijstaan van huurders die te maken krijgen met ontruiming. Of het nu gaat om een huurachterstand, een conflict met de verhuurder of een andere reden, wij zorgen ervoor dat uw zaak snel en efficiënt wordt afgehandeld. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om snel en effectief te handelen in dit soort situaties. Daarom bieden wij persoonlijke aandacht en zetten wij onze juridische expertise in om de best mogelijke uitkomst voor u te bereiken. Wilt u hulp bij de ontruiming van uw huurwoning in Breda? Neem dan vandaag nog contact op met onze gespecialiseerde huurrechtadvocaat en wij helpen u graag verder.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het huurrecht: Achterstallig onderhoud of gebreken aan huurwoning Breda | Borg onterecht ingehouden Breda |
Huurbescherming Breda | Ontbinding huurovereenkomst Breda | Ontruiming huurwoning Breda | Overlast buren Breda |

ontruimingsprocedure advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Kan de verhuurder zomaar de woning ontruimen?

  Nee, er is toestemming nodig van de rechter.

  Hoe lang duurt een ontruimingsprocedure?

  Dit is altijd afhankelijk van de omstandigheden van het geschil. Neemt u daarom contact op met een huurrecht advocaat.

  Hoe kan ik een ontruiming van mijn huurwoning voorkomen?

  U kunt een schikking treffen met de verhuurder, executie kort geding starten of een moratorium aanvragen. Vraag een huurrecht advocaat om advies over deze opties.

  Voor wie zijn de kosten voor ontruiming van een huurwoning?

  De kosten van ontruiming kunnen hoog oplopen. Bij een gedwongen ontruiming zullen de kosten op de huurder worden verhaald.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten