Onderhuur Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Onderhuur advocaat Breda

 

Als een woning gehuurd wordt van iemand die zelf de woning van een ander huurt, spreekt men van onderhuur. Onderhuur is in principe toegestaan, tenzij in de huurovereenkomst staat dat onderverhuren niet is toegestaan. De hoofdhuurder is degene die de woning na het huren doorverhuurt. Indien er een woning onderverhuurd wordt, is er sprake van een gewone huurovereenkomst. Dit houdt in dat alle bepalingen van het huurrecht van toepassing zijn op de hoofdhuurder en de onderhuurder. Zo geniet de onderhuurder huurbescherming ten opzichte van de hoofdhuurder en moet de huur betaalt worden aan de hoofdhuurder. 

Zoals u ziet, is onderhuur een complexe zaak. Het kan verstandig zijn om een onderhuur advocaat in Breda in te schakelen. Zo weet u zeker dat alles tot in de puntjes is geregeld.

Een advocaat van Raedsman helpt u daar graag bij. Neem gerust vrijblijvend contact op met een onderhuur advocaat in Breda van Raedsman.

Einde huurovereenkomst regelen: een onderhuur advocaat in Breda helpt

Als u een onderhuurder bent, heeft u een huurovereenkomst met de hoofdhuurder en dus niet met de hoofdverhuurder (eigenaar) van de woning. Wanneer de huurovereenkomst tussen de hoofdverhuurder (eigenaar) en de hoofdhuurder eindigt, krijgt u plotseling met elkaar te maken. Omdat er geen huurovereenkomst geldt tussen u en de hoofdverhuurder, is het de vraag of u als onderhuurder in de woning kunt blijven. Dat is best een ingewikkelde kwestie. Het is aan te raden om een professionele onderhuur advocaat in Breda in te schakelen om u te helpen door alle regels te navigeren. 

Allereerst is het belangrijk om te weten of u als onderhuurder een zelfstandige of onzelfstandige woonruimte huurt. Een zelfstandige woonruimte is een woonruimte met een eigen voordeur, keuken, toilet en badkamer. In het geval dat u een zelfstandige woonruimte onderhuurt, wordt de onderhuurovereenkomst automatisch voortgezet door de verhuurder als de huurovereenkomst tussen de hoofdhuurder en de verhuurder is beëindigd. De verhuurder (eigenaar) neemt in dat geval de plaats in van de hoofdhuurder. 

Als er sprake is van een onzelfstandige woonruimte, dus zonder eigen voordeur, keuken, toilet en badkamer, dient de onderhuurder de woning te verlaten als de hoofdhuurovereenkomst tot een einde komt. 

Wanneer u niet zeker bent van uw rechten of plichten als zijnde onderhuurder of hoofdhuurder, dan helpt een onderhuur advocaat in Breda van Raedsman u graag.

Ook als u uithuisplaatsing wilt aanvechten, omdat u het vermoeden heeft dat dit ten onrechte van u wordt gevraagd, kan een onderhuur advocaat in Breda u helpen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Wat als er geen toestemming is voor onderhuur?

Als er geen toestemming is voor onderhuur, is onderhuur verboden. Onderhuur van een kamer in een woning, terwijl de hoofdhuurder zelf ook in de woning huurt, is toegestaan als het niet door de verhuurder (eigenaar) in de huurovereenkomst verboden is. De verhuurder (eigenaar) van de woning kan binnen een half jaar nadat de onderhuurder huurder is geworden, aan de kantonrechter verzoeken dat de nieuwe huurovereenkomst op een zeker moment zal eindigen. In de rechtspraak doet zich een tendens voor dat de huurbescherming in dit geval voor een onderhuurder minder sterk is dan voorheen. Als u als onderhuurder met dit probleem zit, vraag dan advies aan een ervaren onderhuur advocaat in Breda. Onze huurrecht advocaten helpen u graag. 

Vrijblijvend contact met een ervaren onderhuur advocaat in Breda

Loopt u tegen problemen aan met betrekking tot onderhuur? Laat u dan juridisch adviseren door een specialist op het gebied van huurrecht. Neem vrijblijvend contact op met een onderhuur advocaat in Breda van Raedsman en we helpen u om uw probleem op te lossen.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het huurrecht:  | huurovereenkomst ontbonden | wijziging huurprijs | achterstallig onderhoud en gebreken huurwoning | huurwoning uitgezet | ontruimingsprocedure |

onderhuur advocaat breda

Vragen?

    Veelgestelde vragen

    Is onderverhuur toegestaan?

    In beginsel mag een huurder de woning niet onderverhuren, tenzij er sprake is van toestemming van de verhuurder. Als u een deel van de woning wil onderverhuren (bijvoorbeeld een kamer) dan is dit wel toegestaan als het een zelfstandige woonruimte betreft.

    Wat moet ik doen als de onderhuurder niet betaalt?

    De hoofdhuurder kan de onderhuurder hierop aanspreken en dagvaarden tot ontruiming van de woning of ontbinding van de huurovereenkomst vorderen.

    Kan ik onderverhuren zonder contract?

    Als de eigenaar/verhuurder van de woning ermee akkoord is gegaan dat de hoofdhuurder de woning onderverhuurt, dan heeft u als onderhuurder een huurovereenkomst met de hoofdhuurder. Deze overeenkomst hoeft niet schriftelijk te zijn, maar mag ook mondeling overeengekomen worden.

    Welke opzegtermijn geldt bij onderhuur?

    Voor de onderhuurder geldt een opzegtermijn van één maand, bij maandelijkse betaling van de huur. Wanneer het een contract zonder einddatum betreft kan er in het huurcontract staan dat een bepaalde periode niet opgezegd mag worden. Als de hoofdhuurder het contract met de onderhuurder wil beëindigen, moet dit schriftelijk en moet hij een reden opgeven. De opzegtermijn voor de hoofdhuurder is drie maanden bij een huur korter dan één jaar, vier maanden bij huur langer dan een jaar, vijf maanden bij een huur langer dan twee jaar en zes maanden bij een huur langer dan drie jaar.

    Laatste berichten

    Chat openen
    1
    Hulp nodig?
    Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

    Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.