Borg onterecht ingehouden door verhuurder Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Inhouding van borg door verhuurder in Breda

 

Als u een huurovereenkomst heeft afgesloten, kan het zijn dat de verhuurder u vraagt om borg te betalen als zekerheid voor eventuele schade of onbetaalde huur. Het kan voorkomen dat de verhuurder de borg inhoudt vanwege bijvoorbeeld schade of huurachterstand, maar mag de verhuurder zomaar de borg inhouden? In deze situatie is het belangrijk om te weten wat uw rechten zijn als huurder. Als u zich in Breda bevindt, kunt u een beroep doen op de diensten van een ervaren huurrecht advocaat of jurist om antwoord te krijgen op uw vragen.

Verhuurder mag borg niet zomaar inhouden

Het inhouden van de borg door de verhuurder is niet altijd toegestaan. De verhuurder moet kunnen aantonen dat er daadwerkelijk schade is ontstaan of dat er sprake is van huurachterstand. Als huurder heeft u recht op duidelijke informatie over de hoogte van de borg en de voorwaarden waaronder deze wordt betaald. Het is daarom van belang dat u de huurovereenkomst goed doorleest en begrijpt wat erin staat. Mochten er onduidelijkheden zijn, dan kunt u altijd de verhuurder om verduidelijking vragen.

Wanneer de verhuurder van plan is om de borg in te houden, dient hij u daarvan op de hoogte te stellen via bijvoorbeeld een brief of e-mail. In deze mededeling moet de verhuurder duidelijk aangeven waarom de borg wordt ingehouden en wat de hoogte van de ingehouden borg is. Als u het niet eens bent met de inhouding van de borg, kunt u daar bezwaar tegen maken. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u het niet eens bent met de hoogte van de inhouding of dat u vindt dat er geen sprake is van schade.

Schade tijdens eindinspectie huurwoning 

Als huurder bent u verantwoordelijk voor het achterlaten van de woning in de staat waarin deze werd opgeleverd, met uitzondering van normale gebruikerssporen. Tijdens de eindinspectie kan er discussie ontstaan over de staat van de woning en de verantwoordelijkheid voor eventuele schade. In dat geval is het verstandig om contact op te nemen met een huurrecht advocaat of jurist in Breda.

Als u er met de verhuurder niet uitkomt, heeft u als huurder de mogelijkheid om naar de rechter te stappen. De rechter kan dan bepalen of de inhouding van de borg terecht is of niet.

Contact met een ervaren huurrecht advocaat in Breda. 

Wanneer u onterecht uw borg niet terugkrijgt van uw verhuurder, is het belangrijk om contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat of jurist in huurrecht in Breda. Onze experts kunnen u helpen bij het begrijpen van uw huurovereenkomst en de regels omtrent het in rekening brengen en teruggeven van een borg. Onze advocaat kan u adviseren over uw rechten en u helpen bij het nemen van stappen om uw borg terug

wijziging huurprijs

Vragen?

  Veelgestelde vragen

  Hoe moet verhuurder huurverhoging aankondigen?

  Een verhuurder moet de huurverhoging schriftelijk en gericht aan de huurder aankondigen.

  Wat is een redelijke huurverhoging in de vrije sector?

  Er zit een maximum aan de jaarlijkse huurverhoging voor de vrije sector. De jaarlijkse huurverhoging mag in 2021 niet meer zijn dan 2,4%, ook al staat in uw huurcontract een andere huurverhoging.

  Mag de huurprijs van een sociale huurwoning ieder jaar verhoogd worden?

  Sinds 1 juli 2021 mag uw verhuurder de (kale) huur niet verhogen. Dit geldt tot 30 juni 2022.

  Wat kan ik doen als ik het niet een ben met verhoging van de huurprijs?

  U kunt bezwaar maken tegen de verhoging van de huurprijs.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.