Aansprakelijkheid voor kinderen Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Aansprakelijkheid voor kinderen

 

Ouders zijn aansprakelijk voor schade veroorzaakt door hun kinderen. Het is niet alleen de verantwoordelijkheid van ouders om voor hun kinderen te zorgen, maar ook om te voorkomen dat hun kinderen schade toebrengen aan anderen of eigendommen van anderen. Dit wordt risico aansprakelijkheid genoemd en is vastgelegd in artikel 6:169 van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel stelt dat ouders aansprakelijk zijn voor de schade die hun minderjarige kinderen veroorzaken.

 • Als het kind jonger is dan veertien jaar, is degene met ouderlijk gezag of voogdij aansprakelijk. Voor kinderen van veertien en vijftien jaar oud is dit ook het geval, tenzij de ouder of voogd kan aantonen dat er voldoende toezicht is gehouden op het kind en dat de schade niet te wijten is aan hun nalatigheid.
 • Als een kind schade veroorzaakt aan iemand anders of aan eigendommen van anderen, dan zijn de ouders in principe aansprakelijk voor de schade. Dit geldt niet alleen voor materiële schade, maar ook voor letselschade. Om aansprakelijkheid te voorkomen, is het belangrijk om voldoende toezicht te houden op de kinderen. Echter, ongelukken kunnen altijd gebeuren.

Als je als ouder toch aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die je kind heeft veroorzaakt, is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een aansprakelijkheidsrecht advocaat in Breda. Een advocaat kan u helpen om de aansprakelijkheid te beperken en adviseren over eventuele schadevergoedingen die betaald moeten worden. 

Contact met ervaren aansprakelijkheidsrecht advocaat in Breda voor aansprakelijkheid voor kinderen 

Als u te maken heeft met aansprakelijkheid voor uw kinderen, kan een advocaat gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht u bijstaan. Wanneer uw kind schade heeft veroorzaakt, kunt u aansprakelijk worden gesteld. Onze advocaat in Breda kan u adviseren over uw rechten en u helpen bij het beschermen van uw belangen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij staan graag voor u klaar.

Ervaring van Raedsman met betrekking tot aansprakelijkheid voor kinderen

Bij Raedsman hebben we veel ervaring met zaken met betrekking tot aansprakelijkheid voor kinderen en hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken. Onze aansprakelijkheidsrecht advocaten in Breda hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over de rechten en plichten bij aansprakelijkheid voor kinderen, en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We begrijpen dat deze kwesties vaak gevoelig en emotioneel kunnen zijn, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van aansprakelijkheid voor kinderen. Onze cliënten hebben rechtvaardige en passende regelingen ontvangen, en we hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen voor complexere situaties, zoals ongevallen op school of tijdens sportactiviteiten. Door middel van onderhandelingen en, indien nodig, gerechtelijke procedures, hebben we onze cliënten geholpen om hun rechten te beschermen en om hun belangen op een passende manier te behartigen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen in alle zaken die verband houden met aansprakelijkheid voor kinderen en andere familierechtelijke geschillen.

Bekijk meer onderwerpen binnen het aansprakelijkheidsrecht: Onrechtmatige daad Breda | Aansprakelijkheid voor kinderen Breda | Aansprakelijkheid voor dieren Breda | Werkgeversaansprakelijkheid Breda | Aansprakelijkheid voor gebrekkige zaken Breda | Schade vergoeding Breda | Aansprakelijkheid door niet-nakomen overeenkomst Breda | Risicoaansprakelijkheid motorvoertuigen Breda |

aansprakelijkheid voor kinderen advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Bij welke leeftijd is mijn kind zelf aansprakelijk?

  Vanaf 14 jaar is een kind in sommige situaties zelf aansprakelijk. Wanneer u als ouder de schade had kunnen voorkomen door in te grijpen bent u nog steeds aansprakelijk. Vanaf 16 jaar is een kind volledig zelf aansprakelijk.

  Kan een kind een onrechtmatige daad plegen?

  Ja, een kind kan een onrechtmatige daad plegen alleen deze kan niet aan hem worden toegerekend wanneer het kind de leeftijd van 14 jaar nog niet heeft bereikt

  Draai ik op voor schade die mijn kind heeft veroorzaakt?

  Ouder zijn aansprakelijk voor schade die hun kind tot 14 jaar veroorzaakt. Vanaf 14 jaar is het kind zelf aansprakelijk als u als ouder de schade niet had kunnen voorkomen door in te grijpen. Vanaf 16 jaar is het kind zelf aansprakelijk.

  Zijn beide ouders aansprakelijk bij schade veroorzaakt door kind?

  Ja, in beginsel zijn beide ouders aansprakelijk.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.