Aansprakelijkheid voor dieren Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Aansprakelijkheid voor dieren Advocaat Breda


Als eigenaar van een dier draagt u een grote verantwoordelijkheid en bent u wettelijk aansprakelijk voor eventuele schade die uw dier aan anderen veroorzaakt. Dit geldt niet alleen voor huisdieren, maar ook voor landbouwdieren en wilde dieren die u onder uw hoede heeft. Deze aansprakelijkheid wordt ook wel risicoaansprakelijkheid genoemd en is vastgelegd in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek.

Voorwaarden aansprakelijkheid voor uw dier

Het is van groot belang om te weten dat u niet alleen aansprakelijk bent voor de schade die uw dier toebrengt tijdens het uitlaten of op uw eigen terrein, maar ook wanneer uw dier ontsnapt en elders schade veroorzaakt. Dit geldt ook als u niet aanwezig was op het moment dat de schade ontstond. Als eigenaar van een dier heeft u dus een verplichting om ervoor te zorgen dat uw dier geen schade veroorzaakt aan anderen en daarvoor de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.

Het is daarom van belang om als eigenaar van een dier de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het zorgen voor een goede afrastering, het aanlijnen van uw dier in openbare ruimtes en het trainen van uw dier om agressie en bijtgedrag te voorkomen. Mocht er toch schade ontstaan door uw dier, dan bent u hiervoor aansprakelijk en dient u de kosten van de schadevergoeding te vergoeden aan de benadeelde partij. Om deze kosten te dekken is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten die de kosten van de schadevergoeding dekt.

Er zijn wel enkele uitzonderingen op de aansprakelijkheid voor schade door dieren. Als de schade veroorzaakt is door overmacht of door een fout van de benadeelde zelf, dan bent u als eigenaar van het dier niet aansprakelijk. Ook als de schade veroorzaakt is door een ander dier of door een natuurlijke eigenschap van het dier, zoals een paard dat schrikt en gaat rennen, dan is de eigenaar van het dier niet aansprakelijk.

Contact met ervaren aansprakelijkheidsrecht advocaat voor aansprakelijkheid voor dieren

In gevallen waarin u als eigenaar van een dier aansprakelijk wordt gesteld voor schade die uw dier heeft veroorzaakt, is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een ervaren advocaat in aansprakelijkheidsrecht. Onze advocaat in Breda heeft ruime ervaring met zaken waarin de aansprakelijkheid voor dieren aan de orde is en kan u hierover adviseren. Indien nodig kan hij u bijstaan in een juridische procedure om de schadevergoeding te beperken of om onder de aansprakelijkheid uit te komen.

Neem vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft over aansprakelijkheid voor dieren of als u bijstand nodig heeft bij een juridische procedure. Onze advocaat staat voor u klaar en helpt u graag verder.

Ervaring van Raedsman met betrekking tot aansprakelijkheid voor dieren

Bij Raedsman, een advocatenkantoor gespecialiseerd in aansprakelijkheidskwesties met betrekking tot dieren, hebben we uitgebreide ervaring in het behandelen van letselschadeclaims als gevolg van dierenbeten en andere diergerelateerde incidenten. Onze aansprakelijkheidsrecht advocaten zijn goed bekend met de complexe wet- en regelgeving die hierbij van toepassing is en bieden ondersteuning aan onze cliënten bij het vaststellen van aansprakelijkheid en het verkrijgen van de rechtmatige schadevergoeding.

Wij hebben succesvolle zaken afgerond waarbij onze cliënten letsel opliepen als gevolg van een dierenbeet of een ander diergerelateerd incident. Wij hebben ons ingespannen om de aansprakelijkheid vast te stellen en hebben onze cliënten geholpen bij het verkrijgen van de passende vergoeding voor hun medische kosten, inkomensverlies en andere geleden schade. Onze persoonlijke en betrokken aanpak houdt rekening met de specifieke situatie van onze cliënten en wij streven ernaar om de best mogelijke resultaten te bereiken.

Als u betrokken bent geraakt bij een dieren gerelateerd ongeval en u wilt weten wat uw rechten zijn en welke stappen u kunt nemen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bekijk meer onderwerpen binnen het aansprakelijkheidsrecht: Onrechtmatige daad Breda | Aansprakelijkheid voor kinderen Breda | Aansprakelijkheid voor dieren Breda | Werkgeversaansprakelijkheid Breda | Aansprakelijkheid voor gebrekkige zaken Breda | Schade vergoeding Breda | Aansprakelijkheid door niet-nakomen overeenkomst Breda | Risicoaansprakelijkheid motorvoertuigen Breda |

aansprakelijkheid voor dieren advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Wie is de bezitter van een dier?

  Wie een dier houdt, wordt vermoed het voor zichzelf te houden volgens de wet. Dit heeft tot gevolg dat degene die het dier dat schade heeft aangericht, onder zich heeft, vermoed wordt de bezitter te zijn.

  Ben ik aansprakelijk als mijn hond iemand bijt?

  Meestal bent u dan aansprakelijk, tenzij u een beroep kunt doen op de tenzij-clausule die de wet biedt. Het is dan van belang om te beoordelen of de u als bezitter van het dier ook aansprakelijk zou zijn geweest als u de gedraging van het dier in uw macht zou hebben gehad en bewust zou hebben toegelaten. Als dit niet het geval is bestaat er geen aansprakelijkheid op grond van de wet. Laat dit altijd door een aansprakelijkheidsrecht specialist beoordelen.

  Ben ik aansprakelijk voor mijn huisdier in het geval van overmacht?

  Als er sprake is van een noodweer- of overmachtsituatie bent u niet aansprakelijk. Laat dit altijd beoordelen door een aansprakelijkheidsrecht specialist.

  Ben ik aansprakelijk als mijn kat buiten schade veroorzaakt?

  Ja, in de meeste gevallen wel. Op de bezitter van een dier rust een risicoaansprakelijkheid. Als uw kat buiten schade veroorzaakt bent u meestal aansprakelijk voor de schade die ontstaat door het onberekenbare gedrag van uw dier. Zo kan uw kat uithalen naar iemand, of een ongeval veroorzaken bij onverwachts oversteken.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten