Ziekteverzuim

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Arbeidsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning binnen het arbeidsrecht op het gebied van ziekteverzuim. Een ervaren arbeidsrecht advocaat of jurist staat bij ons klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om ontslag, concurrentiebeding, ziekteverzuim of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Ziekteverzuim

   

  Ziekteverzuim is de situatie waarin een werknemer niet in staat is om zijn werkzaamheden uit te voeren vanwege ziekte of arbeidsongeschiktheid. In zo'n situatie kunnen zowel werkgever als werknemer geconfronteerd worden met diverse juridische vraagstukken, zoals rechten en plichten van de werknemer en de werkgever, de verantwoordelijkheid voor salarisbetaling en vergoedingen, en het verloop van het dienstverband. Een ervaren arbeidsrecht advocaat kan helpen bij het vinden van een passende oplossing en het beschermen van de rechten van de betrokken partijen.

  Wat zijn de verplichtingen van een werkgever als u ziekgemeld bent

  Als een werknemer ziekgemeld is, heeft de werkgever bepaalde verplichtingen die zijn geregeld in de Wet Verbetering Poortwachter. Deze verplichtingen zijn onder andere:

  1. Het voeren van regelmatig overleg met de zieke werknemer en het verzorgen van arbeidsdeskundig onderzoek.
  2. Het verstrekken van adequate en passende begeleiding en ondersteuning tijdens het ziekteverzuim, om zo een snelle en duurzame re-integratie te bevorderen.
  3. Het opstellen en uitvoeren van een plan van aanpak voor de re-integratie van de zieke werknemer.
  4. Het aanbieden van geschikte arbeid of andere re-integratie-activiteiten.
  5. Het voeren van een verantwoorde verzuimbegeleiding, waarbij er regelmatig overleg is met de werknemer en het UWV.

  Werkgevers zijn verplicht om zich aan deze verplichtingen te houden en bij niet-naleving kan dit leiden tot juridische gevolgen. Een advocaat kan helpen om de verplichtingen van de werkgever inzichtelijk te maken en zo nodig handhaven.

  Wat zijn de gevolgen als de werkgever zich niet aan zijn verplichtingen houdt?

  Als een werkgever zijn verplichtingen uit de Wet Verbetering Poortwachter niet nakomt, kan dit tot gevolg hebben dat de werknemer aanspraak maakt op een uitkering van het UWV of een vergoeding van de werkgever. De werknemer kan bijvoorbeeld stellen dat de werkgever onvoldoende begeleiding heeft gegeven bij de re-integratie, of dat de werkgever te snel heeft besloten tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst. In sommige gevallen kan de werknemer ook stellen dat er sprake is van een onrechtmatige daad van de werkgever. Het inschakelen van een advocaat kan in deze situaties helpen bij het verkrijgen van een goede uitkomst voor de werknemer.

  Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat gespecialiseerd in ziekteverzuim

  Een advocaat kan de verplichtingen van de werkgever en de wettelijke regels rond ziekteverzuim op een effectieve manier beoordelen en bewaken. Als een werkgever zijn verplichtingen niet nakomt, kan een advocaat bemiddelen en er, indien nodig, voor zorgen dat de juiste stappen worden ondernomen. Een advocaat kan de werknemer ook bijstaan in een gerechtelijke procedure als er sprake is van tekortschieten  door de werkgever. Het is dus van belang om een advocaat in te schakelen om de rechten van de werknemer bij ziekteverzuim goed te beschermen en te waarborgen.

  Neem contact met ons op en wij zullen u bijstaan en ervoor zorgen dat uw rechten als werknemer worden gerespecteerd. Ervaren advocaten staan voor u klaar om u te helpen en de beste resultaten voor u te behalen.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot ziekteverzuim

  Bij Raedsman hebben we uitgebreide ervaring in het bijstaan van cliënten in zaken met betrekking tot ziekteverzuim. Gespecialiseerde advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over de rechten en plichten bij ziekteverzuim, en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We begrijpen dat ziekteverzuimkwesties vaak gevoelig en complex kunnen zijn, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van ziekteverzuim. Onze cliënten hebben rechtvaardige vergoedingen en compensaties ontvangen, en we hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen om geschillen op te lossen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle zaken die verband houden met ziekteverzuim en arbeidsrechtelijke geschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht:  Concurrentiebeding | Transitievergoedinggeschorst of op non-actief gesteld | beoordelen vaststellingsovereenkomst ontslag op staande voet | Ontslag bedrijfseconomische redenen

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Wie betaalt ziekteverzuim?

   De werkgever is verplicht tot doorbetaling van het loon in geval van ziekte van een werknemer.

   Wat moet ik doen als mijn werkgever mijn ziekteverzuim in twijfel trekt?

   Als u zich volgens de regels heeft ziek gemeld, dan mag uw werkgever de ziekmelding niet weigeren. Als uw werkgever twijfelt of u wel echt ziek bent, dan kan hij een bedrijfsarts inschakelen.

   Kan ik ontslagen worden als ik vaak ziek ben?

   Regelmatig ziekteverzuim is in beginsel geen reden voor ontslag. Dit kan veranderen als het frequente ziekteverzuim nadelige gevolgen heeft voor het bedrijf waar u werkt. Vraag een ervaren arbeidsrecht advocaat om uw situatie te beoordelen.

   Wat moet ik doen als werkgever mijn ziekmelding niet accepteert?

   Wanneer uw ziekmelding niet wordt geaccepteerd door uw werkgever, kunt u een brief sturen aan uw werkgever met de datum van de ziekmelding en uw werkgever verzoeken om een afspraak in te plannen bij een bedrijfsarts. Deze kan uw ziekmelding beoordelen.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

   Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten