Transitievergoeding advocaat

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Arbeidsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning binnen het arbeidsrecht op het gebied van transitievergoeding. Een ervaren arbeidsrecht advocaat of jurist staat bij ons klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om ontslag, concurrentiebeding, ziekteverzuim of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Transitievergoeding

   

  Transitievergoeding is een vergoeding die een werkgever moet betalen aan een werknemer bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Deze vergoeding is bedoeld om de overgang van de werknemer naar een nieuwe baan te vergemakkelijken en compensatie te bieden voor het verlies van inkomen. Bij einde van de arbeidsovereenkomst door opzegging door de werkgever, heeft een werknemer recht op een transitievergoeding.

  Er zijn diverse omstandigheden waaronder een transitievergoeding niet verplicht is, bijvoorbeeld als de werknemer zelf opzegt of bij een ontslag op staande voet. Het bepalen van het bedrag van de transitievergoeding is een complexe materie en vereist specifieke kennis en ervaring. Wij adviseren contact op te nemen om eens vrijblijvend uw zaak in te schatten, vooral wanneer er vragen zijn over de transitievergoeding. Het inschakelen van een advocaat kan u helpen de juiste stappen te nemen in uw specifieke situatie.

  Transitievergoeding in vaststellingsovereenkomst

  Een transitievergoeding vormt een integraal onderdeel van een vaststellingsovereenkomst, ook wel bekend als een beëindigingsovereenkomst. Deze overeenkomst biedt een gestructureerde route om een arbeidsrelatie op een respectvolle en geregelde wijze te beëindigen.

  Bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst worden verschillende aspecten van het einde van de arbeidsrelatie vastgelegd, waaronder de voorwaarden voor vertrek. De transitievergoeding, gebaseerd op diverse factoren zoals de duur van het dienstverband en het salaris, is vaak een essentieel onderdeel van deze overeenkomst.

  Een vaststellingsovereenkomst gaat echter verder dan alleen de transitievergoeding. Het regelt ook andere belangrijke zaken, zoals eventuele aanvullende vergoedingen, het recht op een uitkering, een gunstig getuigschrift, geheimhoudingsclausules en het beëindigen van lopende verplichtingen.

  Als u een vaststellingsovereenkomst aangeboden heeft gekregen kunt u het beste even contact met ons opnemen. Wij beoordelen namelijk kosteloos voor werknemers de vaststellingsovereenkomst op een professionele wijze. Meer informatie kunt u vinden op pagina: vaststellingsovereenkomst

  Wanneer is er geen recht op transitievergoeding

  Situaties waarin de werkgever geen transitievergoeding hoeft te geven zijn:

  • Wanneer de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden beëindigd wordt en er tussen de werknemer en werkgever afspraken gemaakt worden over een vergoeding. 
  • Als u ontslagen wordt vanwege ernstige verwijtbare acties, zoals diefstal of fraude.
  • Als u jonger bent dan 18 jaar en gemiddeld minder dan 12 uur hebt gewerkt voor het ontslag.
  • Als u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt.
  • Als de werkgever failliet gaat, tijdelijk uitstel van betaling krijgt of in de schuldsanering zit.
  • Als er in de CAO een vervangende voorziening is opgenomen in plaats van een transitievergoeding

  Een zorgvuldige beoordeling van uw persoonlijke situatie is nodig om te bepalen of u recht heeft op een transitievergoeding. Wij adviseren u hier graag over. Neem vandaag nog contact met ons op voor een  vrijblijvend advies.

  Hoe wordt de transitievergoeding berekend

  De hoogte van de transitievergoeding is afhankelijk van zowel het aantal jaren dat u in dienst bent bij uw werkgever als uw laatstverdiende salaris. Wettelijk gezien wordt er uitgegaan van 1/3 maandsalaris per dienstjaar, waarbij dienstjaren worden geteld vanaf het moment dat u in dienst bent gekomen bij uw werkgever.

  Vaak kan de transitievergoeding hoger uitvallen wanneer u een ervaren arbeidsrecht advocaat of jurist inschakelt om voor u te onderhandelen over de hoogte ervan. Wij adviseren daarom om vrijblijvend contact met ons op te nemen om uw transitievergoeding te berekenen en te bespreken. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op.

  Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat gespecialiseerd in transitievergoeding

  Er zijn verschillende redenen waarom het inschakelen van een advocaat of jurist belangrijk is bij het bepalen van uw recht op transitievergoeding. Een advocaat of jurist is op de hoogte van de wet- en regelgeving omtrent transitievergoeding en kan u hierbij professioneel en adequaat bijstaan. Hierdoor verhoogt u de kans op een correcte en maximale uitkering. Bovendien hebben wij expertise in het voeren van onderhandelingen en juridische procedures en kunnen wij u hierin bijstaan. Als u twijfelt of u recht heeft op transitievergoeding of niet zeker bent over de hoogte ervan, is het verstandig om een advocaat of jurist in te schakelen. Neem contact met ons op voor een deskundig advies en gericht juridisch beleid.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot transitievergoeding

  Bij Raedsman hebben we uitgebreide ervaring in het bijstaan van cliënten in zaken met betrekking tot transitievergoeding. Gespecialiseerde advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over de rechten en plichten met betrekking tot transitievergoedingen en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We begrijpen dat zaken met betrekking tot transitievergoedingen vaak gevoelig en complex kunnen zijn, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van transitievergoedingen. Onze cliënten hebben rechtvaardige vergoedingen en compensaties ontvangen, en we hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen om geschillen op te lossen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle zaken die verband houden met transitievergoedingen en arbeidsrechtelijke geschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht:  Ziekteverzuim | concurrentiebeding | geschorst of op non-actief gesteld | beoordelen vaststellingsovereenkomst | ontslag op staande voet | Ontslag bedrijfseconomische redenen

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Waar is de transitievergoeding voor?

   De transitievergoeding is bedoeld om de periode naar ander werk te overbruggen en ter compensatie voor het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. 

   Hoeveel is de wettelijke transitievergoeding?

   De transitievergoeding bedraagt één derde maandsalaris per gewerkt jaar. Het maximum is 84.000 euro of één jaarsalaris bij een hoger inkomen.

   Moet ik belasting betalen over mijn transitievergoeding?

   Ja, over de transitievergoeding betaalt u belasting als u het op uw rekening laat storten en u het dus vrij kunt besteden.

   Bij welke duur van dienstverband heb ik recht op een transitievergoeding?

   Als u een arbeidsovereenkomst heeft, dan ontvangt u bij een ontslag een transitievergoeding.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

   U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

   U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten