Geschorst of op non-actief gesteld door werkgever

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Geschorst of op non-actief gesteld door werkgever

 

Geschorst of op non-actief gesteld betekenen in de meeste gevallen dat een werknemer tijdelijk niet actief is in zijn of haar functie binnen een bedrijf. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, zoals bijvoorbeeld onenigheid met een leidinggevende, een onderzoek naar vermeend wangedrag of een overtreding van bedrijfsregels. Bij een schorsing of non-actiefstelling bent u niet ontslagen, wat betekent dat het salaris doorbetaald wordt. 

Het is belangrijk om te weten dat schorsing of non-actiefstelling niet hetzelfde is als ontslag en dat er vaak complexe regels en procedures gelden in het geval van schorsing of non-actiefstelling. Een advocaat of jurist kan u helpen begrijpen wat deze regels betekenen voor uw specifieke situatie en u bijstaan bij het verdedigen van uw rechten als werknemer.

Wat moet u doen als u op non-actief bent gesteld? 

Een non-actiefstelling of schorsing kan leiden tot ontslag. Het is belangrijk dat u tijdig ingrijpt als u zich in deze situatie bevindt. Als u het niet eens bent met de op non-actiefstelling is het belangrijk om in schriftelijk bezwaar te gaan bij uw werkgever. Een arbeidsrecht advocaat of jurist kan u hiermee helpen. In de brief geeft u aan dat u het niet eens bent met de schorsing of op non-actiefstelling en dat u beschikbaar bent om uw werk te hervatten. Omdat het ook weleens voorkomt dat werkgevers het loon stopzetten, is het belangrijk ook in de brief aan te geven dat u loondoorbetaling eist. 

Als uw werkgever weigert de schorsing of op non-actiefstelling op te heffen kunt u naar de rechter. Een ervaren arbeidsrechtadvocaat kan u bijstaan. 

Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat gespecialiseerd in schorsing of non-actief stelling

Een advocaat of jurist kan u helpen bij het beoordelen en afhandelen van de gevolgen van een non-actiefstelling. Ze kunnen u informeren over uw rechten en verplichtingen in deze situatie en u helpen bij het nemen van de juiste stappen om uw belangen te beschermen. Bovendien kunnen ze onderhandelen met uw werkgever en, indien nodig, juridische actie ondernemen om uw belangen te behartigen. Een advocaat of jurist kan u daarom ondersteunen bij het vinden van een oplossing die in uw voordeel is.

Ervaring van Raedsman met betrekking tot geschorst of op non-actief gesteld door werkgever

Als advocatenkantoor Raedsman hebben we veel ervaring met arbeidsrechtelijke geschillen waarbij werknemers geschorst of op non-actief zijn gesteld door hun werkgever. Onze toegewijde advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten bij te staan in deze gevoelige kwesties en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd.

We begrijpen dat geschorst worden of op non-actief gesteld worden door je werkgever een zeer stressvolle en onzekere situatie kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van geschorst of op non-actief gesteld worden door de werkgever. Onze cliënten hebben rechtvaardige vergoedingen en compensaties ontvangen en we hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen om geschillen op te lossen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle arbeidsrechtelijke geschillen en kwesties.

Bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht:  Ziekteverzuim | Transitievergoeding| concurrentiebeding| beoordelen vaststellingsovereenkomst | ontslag op staande voet | Ontslag bedrijfseconomische redenen

Schorsing op Non-Actief stelling Advocaat

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Wat als je geschorst wordt op je werk?

  U mag tijdelijk niet naar uw werk komen. Hier moet uw werkgever een goede reden voor hebben. Dit mag niet zomaar. U bent niet ontslagen en uw arbeidsvoorwaarden blijven dus gewoon van kracht.

  Hoelang mag ik geschorst worden?

  Gebruikelijk is maximaal 14 dagen.

  Wat moet ik doen als ik op non-actief wordt gezet?

  Het is verstandig contact op te nemen met een ervaren arbeidsrecht advocaat. Vaak leidt een schorsing of op non-actief stelling namelijk tot ontslag.

  Kan ik tijdens mijn ziekmelding op non-actief worden gesteld?

  Het is mogelijk dat uw werkgever u tijdens ziekmelding op non-actief stelt. Of dit ook geldig is is een tweede vraag. Uw werkgever dient aan een aantal formaliteiten te voldoen en heeft een geldige reden nodig. Laat uw omstandigheden daarom altijd beoordelen door een arbeidsrecht specialist.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.