Beoordelen vaststellingsovereenkomst

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Beoordelen vaststellingsovereenkomst (VSO)

 

Een vaststellingsovereenkomst is een afspraak tussen werkgever en werknemer om de arbeidsovereenkomst op een bepaalde manier te beëindigen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in verband met ontslag of andere conflicterende situaties op het werk. Een beoordeling van de vaststellingsovereenkomst door een arbeidsrecht advocaat of jurist is van groot belang, omdat dit u kan helpen om te bepalen of de afspraken in de overeenkomst juridisch correct en billijk zijn. Een advocaat of jurist kan ook ondersteuning bieden bij het onderhandelen over de bepalingen in de vaststellingsovereenkomst en ervoor zorgen dat uw belangen worden behartigd. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de afspraken in de vaststellingsovereenkomst aansluiten bij uw verwachtingen en rechten.

Werkgevers maken vaak fouten

Er kunnen diverse fouten gemaakt worden door werkgevers in een vaststellingsovereenkomst, zoals:

 1. Het niet voldoen aan de juiste procedurele eisen;
 2. Onvoldoende rekening houden met de belangen van de werknemer;
 3. Het niet duidelijk omschrijven van de gevolgen van het beëindigen van het dienstverband;
 4. Het niet correct berekenen van de financiële compensatie;
 5. Het niet opnemen van een redelijke opzegtermijn;
 6. Het niet naleven van de geldende regels inzake arbeidsrecht.

Hogere ontslagvergoeding vaak mogelijk

Als uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst aanbiedt, doet hij dit omdat het ook voor de werkgever makkelijker is om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Dit scheelt immers een procedure bij de rechter of het UWV, en daarmee tijd en geld. De werkgever zal vaak de wettelijke transitievergoeding aanbieden. Toch kan een ervaren arbeidsrecht advocaat of jurist vaak een hogere vergoeding onderhandelen voor u. Wij zijn hierin zeer ervaren en helpen u graag. 

Werkgever dekt vaak de kosten voor het laten beoordelen van de vaststellingsovereenkomst 

Uw werkgever is niet verplicht de kosten voor het laten beoordelen van de vaststellingsovereenkomst te dekken. Toch krijgen wij dit vaak voor elkaar. Aan u wordt immers gevraagd een belangrijke overeenkomst te tekenen. Het is belangrijk dit te laten beoordelen door een specialist. Wij zullen uw werkgever dan ook altijd vragen onze kosten te dekken. Vaak is een werkgever hiertoe bereid. Zo hoeft u zich over de kosten geen zorgen te maken. 

Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat gespecialiseerd in vaststellingsovereenkomsten

Als iemand problemen heeft met een vaststellingsovereenkomst, kan onze dienst als advocaat of jurist van waarde zijn. Wij beschikken over specifieke kennis en ervaring op het gebied van arbeidsrecht en kunnen daarom helpen bij het oplossen van problemen met vaststellingsovereenkomsten.

Onze rol bestaat uit het beoordelen van de vaststellingsovereenkomst en het bepalen of deze rechtmatig is en of alle verplichtingen daarvan zijn nagekomen. Indien er fouten zijn gemaakt door de werkgever, zullen wij deze aan de kaak stellen en ervoor zorgen dat de rechten van onze cliënt worden gehandhaafd.

Daarnaast kunnen wij onze cliënt bijstaan in het voeren van onderhandelingen of het voeren van juridische procedures als er niet tot een oplossing kan worden gekomen. Onze inschakeling kan zorgen voor een snelle en efficiënte oplossing van de problemen met de vaststellingsovereenkomst en de rechten van onze cliënt worden optimaal beschermd.

Als u problemen heeft met een vaststellingsovereenkomst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze ervaren advocaten en juristen staan klaar om u bij te staan en u te helpen de best mogelijke oplossing te vinden.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht:  Ziekteverzuim | Transitievergoeding| geschorst of op non-actief gesteld | concurrentiebeding | ontslag op staande voet | Ontslag bedrijfseconomische redenen

Beoordelen vaststellingsovereenkomst

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Heb ik recht op een transitievergoeding bij een vaststellingsovereenkomst?

  Bij een vaststellingsovereenkomst is een transitievergoeding niet verplicht. Wel kunt u dit onderling overeenkomen met uw werkgever in de vaststellingsovereenkomst.

  Is een vaststellingsovereenkomst hetzelfde als een beëindigingsovereenkomst?

  Ja, met een vaststellingsovereenkomst en een beëindigingsovereenkomst wordt hetzelfde bedoeld.

  Wat is een redelijke vergoeding bij een vaststellingsovereenkomst?

  Een transitievergoeding is niet verplicht bij een vaststellingsovereenkomst.

  Wat is een vaststellingsovereenkomst?

  Een vaststellingsovereenkomst, ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd, is een contract waarmee de werkgever en werknemer het dienstverband beëindigen met wederzijds goedvinden. De werkgever hoeft dan geen ontslagprocedure te volgen.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.