Schadevergoeding

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Aansprakelijkheids recht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische aansprakelijkheidsrecht ondersteuning. Ervaren advocaten staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om schadevergoeding, werkgeversaansprakelijkheid, onrechtmatige daad of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde aansprakelijkheids recht advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Schadevergoeding  

   

  Als u schade heeft geleden als gevolg van de fout van een ander, heeft u mogelijk recht op schadevergoeding in het civiel recht. Dit kan variëren van materiële schade, zoals medische kosten en verlies van inkomsten, tot immateriële schade, zoals pijn en lijden. Een ervaren aansprakelijkheidsrecht advocaat kan u helpen bij het eisen van de schadevergoeding die u verdient.

  Het eisen van schadevergoeding in het civiel recht kan een langdurig en complex proces zijn. Om een zaak te winnen, moet u kunnen aantonen dat de andere partij aansprakelijk is voor uw schade en dat de schade het gevolg is van hun fout of nalatigheid. Dit vereist vaak uitgebreid onderzoek en het verzamelen van bewijsmateriaal, zoals getuigenverklaringen en medische rapporten.

  Een aansprakelijkheidsrecht advocaat kan u helpen bij elke stap van het proces, van het indienen van de claim tot het vertegenwoordigen van u in de rechtszaal als dat nodig is.  Ook onderhandelen met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij om ervoor te zorgen dat u de maximale vergoeding krijgt die u verdient behoort tot de taak van de advocaat.

  Het is belangrijk om te weten dat er een beperkte termijn is waarin u een schadevergoedingsclaim kunt indienen. In Nederland is deze termijn in de meeste gevallen vijf jaar na de datum waarop de schade is ontstaan. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen en contact op te nemen met een advocaat als u denkt dat u recht heeft op schadevergoeding.

  Verschillende soorten schade 

  Er zijn verschillende soorten schadevergoeding die u kunt eisen in het civiel recht. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  • Materiële schade: Dit is schade die u daadwerkelijk heeft geleden, zoals medische kosten, reparatiekosten van uw voertuig of verlies van inkomsten als gevolg van arbeidsongeschiktheid.
  • Immateriële schade: Dit is schade die niet tastbaar is, zoals pijn, lijden en gederfde levensvreugde. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een whiplash of ander letsel waarbij u langdurig pijn en beperkingen ondervindt.
  • Verlies van zelfredzaamheid: Dit kan worden geclaimd als u als gevolg van een ongeval niet meer zelfstandig kunt functioneren en hulp nodig heeft bij dagelijkse activiteiten.
  • Affectieschade: Dit is schade die voortvloeit uit het verdriet dat u heeft als gevolg van het overlijden of ernstig gewond raken van een naaste.

  Het is belangrijk om te weten dat de hoogte van de schadevergoeding afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de ernst van de schade, de impact op uw dagelijks leven en het toekomstige herstelverwachtingen. Een ervaren aansprakelijkheidsrecht advocaat kan u helpen bij het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding waar u recht op heeft. 

  Contact met een ervaren aansprakelijkheidsrechtadvocaat voor schadevergoeding

  Heeft u schade geleden en vraagt u zich af of u recht heeft op schadevergoeding? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor meer informatie en advies van een ervaren aansprakelijkheidsrechtadvocaat.

  De advocaten zijn gespecialiseerd in het beoordelen van uw zaak en het helpen bij het verkrijgen van een eerlijke vergoeding voor uw schade. Of het nu gaat om letselschade, materiële schade of immateriële schade, wij zijn er om u te helpen.

  Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken en uw zaak tot een succesvol einde brengen.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot schadevergoeding

  Als juridisch kantoor Raedsman hebben we veel ervaring met schadevergoeding en hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken. Onze toegewijde advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over hun rechten en mogelijkheden om een schadevergoeding te krijgen, en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We begrijpen dat schadevergoedingskwesties vaak ingewikkeld en tijdrovend kunnen zijn, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van schadevergoeding. Onze cliënten hebben de compensatie ontvangen die ze verdienden voor de schade die hen was aangedaan, en we hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen voor complexere situaties, zoals bedrijfsongevallen of letselschade. Door middel van onderhandelingen en, indien nodig, gerechtelijke procedures, hebben we onze cliënten geholpen om hun rechten te beschermen en om hun belangen op een passende manier te behartigen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen in alle zaken die verband houden met schadevergoeding en om ervoor te zorgen dat ze de vergoeding krijgen die ze verdienen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het aansprakelijkheidsrecht: aansprakelijkheid overeenkomst | aansprakelijkheid voor kinderen | risicoaansprakelijkheid motorvoertuigen | schadevergoeding | werkgeversaansprakelijkheid aansprakelijkheid voor dieren | onrechtmatige daad

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Welke voertuigen vallen onder de risicoaansprakelijkheid?

   In Nederland vallen alle motorrijtuigen onder de risicoaansprakelijkheid. Dit omvat onder andere auto's, vrachtwagens, motoren, scooters en bussen. Ook landbouwvoertuigen en mobiele werktuigen die op de openbare weg rijden, vallen onder de risicoaansprakelijkheid. Het maakt niet uit wie het voertuig bestuurt op het moment van het ongeval, de eigenaar van het voertuig is in principe aansprakelijk voor de schade die door het voertuig wordt veroorzaakt. Daarom is het verplicht om voor deze voertuigen een risicoaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, zodat de schade van slachtoffers van een ongeval gedekt kan worden.

   Wat is een redelijke schadevergoeding?

   Wat een redelijke schadevergoeding is hangt altijd af van verschillende factoren. Laat dit altijd beoordelen door een aansprakelijkheidsrecht specialist.

   Wat als ik het niet eens ben met de schadevergoeding die ik moet betalen?

   U hoeft pas een schadevergoeding te betalen als de wederpartij kan bewijzen dat hij schade heeft en dat u die schade heeft veroorzaakt. Probeer met de wederpartij in gesprek te gaan. Als u vindt dat u niet aansprakelijk bent voor de schade, neem dan tijdig contact op met een aansprakelijkheidsrecht specialist.

   Welke termijn moet ik aanhouden als ik iemand aansprakelijk wil stellen voor mijn schade?

   Volgens de wet moet men zich houden aan de verjaringstermijn. De verjaringstermijn is vijf jaar. Als u een uitspraak van de rechter heeft, is de termijn 20 jaar. De verjaringstermijn begint te lopen op de dag waarop u op de hoogte was van de schade en wie dit veroorzaakte. Tevens is het mogelijk om de verjaringstermijn te verlengen middels een brief. Met de brief maakt u kenbaar dat u schadevergoeding eist.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

   Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten