Onrechtmatige daad

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Aansprakelijkheids recht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische aansprakelijkheidsrecht ondersteuning. Ervaren advocaten staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om schadevergoeding, werkgeversaansprakelijkheid, onrechtmatige daad of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde aansprakelijkheids recht advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers. U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Onrechtmatige daad


  Een onrechtmatige daad is een handeling of nalatigheid van een persoon waardoor schade ontstaat bij een ander. Aansprakelijkheidsrecht advocaten zijn zeer ervaren in zaken waarin de onrechtmatige daad een rol speelt. Wij vertellen u graag wat de onrechtmatige daad inhoudt. 

  Voorwaarden onrechtmatige daad 

  Om te kunnen spreken van een onrechtmatige daad moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. 

  • Er moet sprake zijn van een handelen of nalaten;
  • Deze handeling of nalatigheid moet onrechtmatig zijn. Dit betekent dat de handeling of nalatigheid in strijd moet zijn met de wet of een ongeschreven maatschappelijke plicht. 
  • Er moet schade zijn ontstaan bij de benadeelde partij 
  • en er moet sprake zijn van causaal verband tussen de handeling of nalatigheid en de schade.

  Schadevergoeding 

  Als er sprake is van een onrechtmatige daad, heeft de benadeelde partij recht op vergoeding van de geleden schade. Dit kan zowel materiële schade als immateriële schade zijn. Materiële schade is bijvoorbeeld schade aan eigendommen, medische kosten en inkomensverlies. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd en is bedoeld als compensatie voor bijvoorbeeld pijn, verdriet en gederfde levensvreugde.

  Het is niet altijd gemakkelijk om vast te stellen of er sprake is van een onrechtmatige daad en wie er aansprakelijk is voor de geleden schade. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij complexe zaken waarbij meerdere partijen betrokken zijn of bij letselschadezaken waarbij er sprake is van blijvend letsel. Een ervaren aansprakelijkheidsrecht advocaat kan u hierbij helpen. 

  Contact met een ervaren aansprakelijkheidsrecht advocaat onrechtmatige daad 

  Als u schade heeft geleden of als iemand schade op u wil verhalen door een onrechtmatige daad , is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een advocaat gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht. De advocaten en juristen kunnen  u adviseren over de mogelijkheden om uw schade vergoed te krijgen en u helpen bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker van de schade. Daarnaast kunnen wij u bijstaan tijdens de verdere afhandeling van de zaak, bijvoorbeeld bij het onderhandelen over een schadevergoeding of het starten van een gerechtelijke procedure. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. 

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot onrechtmatige daad

  Als juridisch kantoor Raedsman hebben we veel ervaring met onrechtmatige daad en hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken. De advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over de rechten en plichten bij onrechtmatige daad, en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We begrijpen dat onrechtmatige daden vaak schadelijk en emotioneel belastend kunnen zijn voor onze cliënten, en daarom hebben we ons best gedaan om hen te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van onrechtmatige daad. Onze cliënten hebben rechtvaardige en passende schadevergoedingen ontvangen, en we hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen voor complexere situaties, zoals bijvoorbeeld beroepsaansprakelijkheid en aansprakelijkheid van overheidsinstanties. Door middel van onderhandelingen en, indien nodig, gerechtelijke procedures, hebben we onze cliënten geholpen om hun rechten te beschermen en om hun belangen op een passende manier te behartigen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen in alle zaken die verband houden met onrechtmatige daad en andere civiele geschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het aansprakelijkheidsrecht: aansprakelijkheid overeenkomstaansprakelijkheid voor kinderenrisicoaansprakelijkheid motorvoertuigenschadevergoedingwerkgeversaansprakelijkheid | aansprakelijkheid voor dieren | onrechtmatige daad

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Wat is een onrechtmatige daad?

   Een onrechtmatige daad is een handeling die in strijd is met de wet en die schade of nadeel veroorzaakt aan een ander. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een aanrijding, maar ook aan een situatie waarbij iemand zich schuldig maakt aan laster of smaad.

   Wie kan aansprakelijk worden gesteld voor een onrechtmatige daad?

   Degene die de onrechtmatige daad pleegt, is in principe aansprakelijk voor de geleden schade. In sommige gevallen kan echter ook de werkgever van de persoon die de onrechtmatige daad pleegt, aansprakelijk worden gesteld voor de schade.

   Welke schade kan worden vergoed bij een onrechtmatige daad?

   Bij een onrechtmatige daad kan zowel materiële schade als immateriële schade worden vergoed. Materiële schade betreft bijvoorbeeld de kosten voor reparatie van een auto na een aanrijding, terwijl immateriële schade betrekking heeft op bijvoorbeeld letselschade en smartengeld.

   Wat is de verjaringstermijn voor een vordering op basis van een onrechtmatige daad?

   In Nederland geldt een verjaringstermijn van vijf jaar voor een vordering op basis van een onrechtmatige daad. Dit betekent dat de benadeelde partij binnen vijf jaar na het ontstaan van de schade een vordering moet instellen tegen de persoon die de onrechtmatige daad heeft gepleegd.

   Kan ik ook aansprakelijk zijn voor een onrechtmatige daad die door iemand anders wordt gepleegd?

   Ja, dit is mogelijk in bepaalde gevallen. Zo kan bijvoorbeeld een werkgever aansprakelijk zijn voor een onrechtmatige daad die door een werknemer wordt gepleegd tijdens het uitoefenen van zijn of haar werkzaamheden. Ook kan een ouder aansprakelijk zijn voor een onrechtmatige daad die door zijn of haar minderjarige kind wordt gepleegd.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

   Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten